mmarkow Opublikowano 30 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2016 To jest spory model więc będziesz chciał polatać trochę wyżej i dalej. Ja bym wystawił anteny mimo wszystko na zewnątrz i pod kątem 90st. GR-24 mam w 3.2m Ideal-u. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 30 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2016 Ale po co na zewnątrz? Ja mam w środku w kadłubach gdzie jest dużo węgla. Tez kiedyś wystawiałem. Teraz nie widzę sensu. Ponad kilometr zasięgu wystarczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmarkow Opublikowano 30 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2016 Jurek ... jest coś takiego jak "czynnik psychiczny" Jak wystawię anteny na zewnątrz to latam ze spokojniejszą głową. Każdy ma swoje nawyki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andgdy Opublikowano 6 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2017 "Ja bym wystawił anteny mimo wszystko na zewnątrz i pod kątem 90st. GR-24 mam w 3.2m Ideal-u." Marku możesz pokazać fotkę jak to masz zrobione w Ideal-u. Też mam ten szybowiec i zastanawiam się jak antenki wyprowadzić na zewnątrz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmarkow Opublikowano 8 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2017 Model mam na warsztacie. Robię małe zmiany i przechodzę z 4s na 3S. Odbiornik mam chwilowo wymontowany podobnie jak silnik i regiel więc fotka nic Ci nie da. Poniżej umieszczam rysunek poglądowy jak to jest u mnie. Ideal ma po bokach kadłuba szerokie węglowe pasy wzmacniające/usztywniające więc wolałem wyciągnąć antenki na zewnątrz. Nie wiem czy jest to konieczne czy nie lecz tak jak pisałem wcześniej mam większy komfort psychiczny jak polecę nim trochę wyżej lub dalej. Anteny wewnątrz mam natomiast w spalinowym Piperku 1.7 i Katanie 1.5. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andgdy Opublikowano 9 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2017 Dzięki za info i rysunek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi