yoyo Opublikowano 18 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2008 Siema co do samolotuw odrazu muwie ze jestem zielony i chcial bym zrobic swoj model nie chce kupowac bo sa lipne wole zrobic sam. I moja pytanie takie Jaki model zrobic pierwszy najprostrzszy??Mogli byscie dac jakies plany albo cos w tym stylu?? I jeszcze jaki jest najtanszy silnik splinowy :DBo duzego budzetu to nie mam 400zl wiem ze to bdb malo ale cuz tylko tyle mam:( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ali1983 Opublikowano 18 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2008 może jakaś wersja Wicherka? trochę listewek. sklejki, balsy i sosny i do tego silnik o max 5cm3 pojemności powinno sie zmieścić. plany są na forum alehar.prv.pl lub w książce "miniaturowe lotnictwo" w. schiera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yoyo Opublikowano 18 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2008 a mogl bys poqiedziec w jakiej sie kwocie zmieszcze'\?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ali1983 Opublikowano 18 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2008 ja na mojego wicherka 15 wydałem: - materiały około 80zł - silnik 170zł (asp 25a) - pierdoły (wyposażenie) jak zbiornik, koła, itp. około 50zł - aparaturę już miałem (hitec laser 4 za 450zł w zeszłym roku) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yoyo Opublikowano 18 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2008 hmm posiadam odbiornik 2 kanalowy i 2 serva wiem ze to malo ale cuz Lipa kupie chyba juz zlozony model:( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szubbi Opublikowano 19 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2008 Czy ma to być twój pierwszy model ogólnie czy pierwszy z silnikiem :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnzO_CK Opublikowano 19 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2008 Może spróbuj sprzedać tą aparature 2 kan. i jeszcze pare rzeczy i kupisz chociaż używaną 4 kan.?? Do wicherka używa się głównie 3 kan. ale poźniej zobaczysz, że zrobisz do niego skrzydła z lotkami i troche poszalejesz Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yoyo Opublikowano 19 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2008 tak to ma byc muj pierwszy model z silnikiem spalinowym niegdy nim nie latalem :Dlatalem tylko troche elektrykiem :Djuz nie pamietam jakim ale latalem xD aha i posiadam silnik spalinowy hmmm ma troche czasu da sie go jakos uruchomic jest to silnik MK-16:D i wolal bym go wykozystac:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryykk Opublikowano 19 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2008 Siemka Jeżeli chcesz to możesz kupić mojego trenerka "Skippy" Aukcja: http://allegro.pl/item403285234_samolot_skippy_spalina_gotowy_do_lotu_.html Jedyne co musisz sobie kupic to paliwo, oraz aparature z odbiornikiem (Taka pelikana jak w sky lady będzie dobra koszt to 100-200zł) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yoyo Opublikowano 19 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2008 NO wlasnie a ja chce kupic odrazu ze wszytskim i nie wie czy nie przejde na auta bo o wiele tanse:D pytanie jeszcze jak uruchomic tego silniczka MK-16?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryykk Opublikowano 19 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2008 A masz paliwo, Zbiorniczek z armatura i rozrusznik i grzaleczke ? ;> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yoyo Opublikowano 19 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2008 hehe nie ile by to gdzies kosztowalo?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnzO_CK Opublikowano 19 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2008 No to wpadłeś w to ruskie coś. Paliwo jest drogie a od rozrusznika nie można odpalać, bo skrzywisz korbowód. Pamiętajmy, że paliwo do samozapłonów myśi być na eterze. NO wlasnie a ja chce kupic odrazu ze wszytskim i nie wie czy nie przejde na auta bo o wiele tanse:D Nie byłbym tego taki pewny. Dobra spalina kosztuje od 1500zł. A jeszcze odpowiednie oleje do amortyzatorów i paliwo chociaż 15% nitro. Masz kompletną aparaturę, czy tylko odbiornik + 2 serwa?? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 19 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2008 Obojętnie czy przejdziesz na modele samochodów czy zostaniesz przy modelach samolotów to koniecznie zainwestuj jeszcze w słownik lu "Zasady Pisowni Polskiej"!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yoyo Opublikowano 19 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2008 hmm odbiornik i 2 serva:Dtzn ja to biore z auta rc moze byc?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnzO_CK Opublikowano 19 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2008 Twój wybór. Samoloty są tańsze. Samochodu nie zrobisz. PS. Fokker - masz racje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yoyo Opublikowano 19 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2008 no to wiem ze auta nie zrobie ale kupie auto mam upaczone za 560 zl z przesylka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwasiu Opublikowano 19 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2008 jeżeli masz upatrzone autko spalinowe to licz się z częstszą wymianą silnika niż w samolocie i droższym paliwem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryykk Opublikowano 19 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2008 cały zestaw jest na allegro za 749zł (taki sam Trenerek jak mój tylko bez lotek i pełny zestaw do lotu i oczywiście silnik gorszy ). Gdybyś kupił umnie Trenerka Musiał byś dokupić odbiornik za 85zł (Hitec), Kwarce za 45zł (sanwa) oraz Nadajnik - 50-100zł (E-sky) Oraz Paliwo (umnie neicałe 2,5l 30-35zł) Więc mógł byś sobie dozbierać i kupic samemu pełen zestaw (Tak jak ja to robiłem) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 19 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2008 ja małem go kupić ale kasy typek mi nie che dać to jest jak wichterek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.