Skocz do zawartości

Silnik Spalinow tylko jaki??

yoyo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema co do samolotuw odrazu muwie ze jestem zielony i chcial bym zrobic swoj model nie chce kupowac bo sa lipne wole zrobic sam. I moja pytanie takie Jaki model zrobic pierwszy najprostrzszy??Mogli byscie dac jakies plany albo cos w tym stylu?? :D I jeszcze jaki jest najtanszy silnik splinowy :DBo duzego budzetu to nie mam 400zl :( wiem ze to bdb malo ale cuz tylko tyle mam:(

Opublikowano

może jakaś wersja Wicherka? trochę listewek. sklejki, balsy i sosny i do tego silnik o max 5cm3 pojemności powinno sie zmieścić. plany są na forum alehar.prv.pl lub w książce "miniaturowe lotnictwo" w. schiera.

Opublikowano

ja na mojego wicherka 15 wydałem:

- materiały około 80zł

- silnik 170zł (asp 25a)

- pierdoły (wyposażenie) jak zbiornik, koła, itp. około 50zł

- aparaturę już miałem (hitec laser 4 za 450zł w zeszłym roku)

Opublikowano

Może spróbuj sprzedać tą aparature 2 kan. i jeszcze pare rzeczy i kupisz chociaż używaną 4 kan.??

Do wicherka używa się głównie 3 kan. ale poźniej zobaczysz, że zrobisz do niego skrzydła z lotkami i troche poszalejesz :D

Pozdrawiam

Opublikowano

tak to ma byc muj pierwszy model z silnikiem spalinowym niegdy nim nie latalem :Dlatalem tylko troche elektrykiem :(:Djuz nie pamietam jakim ale latalem xD

aha i posiadam silnik spalinowy hmmm ma troche czasu da sie go jakos uruchomic jest to silnik MK-16:D i wolal bym go wykozystac:D

Opublikowano

NO wlasnie a ja chce kupic odrazu ze wszytskim i nie wie czy nie przejde na auta bo o wiele tanse:D

pytanie jeszcze jak uruchomic tego silniczka MK-16??:D

Opublikowano

No to wpadłeś w to ruskie coś.

Paliwo jest drogie a od rozrusznika nie można odpalać, bo skrzywisz korbowód.

Pamiętajmy, że paliwo do samozapłonów myśi być na eterze.

NO wlasnie a ja chce kupic odrazu ze wszytskim i nie wie czy nie przejde na auta bo o wiele tanse:D

Nie byłbym tego taki pewny. Dobra spalina kosztuje od 1500zł. A jeszcze odpowiednie oleje do amortyzatorów i paliwo chociaż 15% nitro.

Masz kompletną aparaturę, czy tylko odbiornik + 2 serwa??

Pozdrawiam

Opublikowano

Obojętnie czy przejdziesz na modele samochodów czy zostaniesz przy modelach samolotów to koniecznie zainwestuj jeszcze w słownik lu "Zasady Pisowni Polskiej"!!!

Opublikowano

cały zestaw jest na allegro za 749zł (taki sam Trenerek jak mój tylko bez lotek i pełny zestaw do lotu i oczywiście silnik gorszy ).

Gdybyś kupił umnie Trenerka Musiał byś dokupić odbiornik za 85zł (Hitec), Kwarce za 45zł (sanwa) oraz Nadajnik - 50-100zł (E-sky) Oraz Paliwo (umnie neicałe 2,5l 30-35zł)

Więc mógł byś sobie dozbierać i kupic samemu pełen zestaw (Tak jak ja to robiłem)

Gość Anonymous
Opublikowano

ja małem go kupić ale kasy typek mi nie che dać to jest jak wichterek

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.