BRoman Opublikowano 10 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2017 Tak okazyjnie; zamiast wystających śrub można wkręcić wkręty 2x 10 do zamocowania "klapki" blokującej serwo. Polecam produkty f-my SPAX Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djmalolat23 Opublikowano 10 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2017 Witaj Romku. W moim szybowcu serwa będą wpuszczone co najmniej 1cm do środka skrzydła. Wystające śrubki nie będą przeszkadzały w ogóle. Samo gniazdo zamaskuję folią( wytnę okrąg większy od średnicy gniazda z folii albo reklamowej albo oracover i przykleję na skrzydło). Jestem ciekaw, czy będzie ładnie to wyglądać? Mam nadzieję, że tak. Oczywiście kolor zaślepki będzie w kolorze skrzydła. P.S. Od wczorajszego popołudnia chodzę z bananem na twarzy. Te hamulce spędzały mi sen z powiek. Oczywiście już mam kolejny problem, mianowicie jak ustawić wręgę dla silnika?????? Ale to pod koniec lutego, dopiero będę miał silnik, pakiety i regulator. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wotoma Opublikowano 10 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2017 Zamiast oratexu użyj folii samoprzylepnej oracall. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djmalolat23 Opublikowano 10 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2017 Tak, zastosuję folię oracall. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djmalolat23 Opublikowano 17 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2017 Witam. Hamulec już gotowy. Wszystko działa!!!! Poniżej kilka fotek i link do filmu. Pozdrawiam. https://youtu.be/T0rbxkeCs48 Reszta foto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djmalolat23 Opublikowano 20 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2017 Witam. Mam problem, nie wiem jakie śmigło zastosować do silnika?? Silnik XPower XC5030/14 LS (Long Shaft) Piasta do śm. składanego Z 42.5mm/Ø6 0° Pakiet LiPo 11,1V 5300mAh 30C 3S T-DEAN x2 połączony szeregowo. Regulator Jeti ADVANCE 70 PRO SB HS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JMRC Opublikowano 20 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2017 15x10, 16x10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elpazo Opublikowano 20 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2017 Stojąc przed swoim ASW-19 pilnie śledzę poczynania kolegi Marcina Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djmalolat23 Opublikowano 21 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2017 Stojąc przed swoim ASW-19 pilnie śledzę poczynania kolegi Marcina I jak podoba się wspólna robota z braćmi modelarzami??? Nie ukrywam, że cała robota to pomysły doświadczonych kolegów. 15x10, 16x10 Witaj Jurku. Pytanie czy przy śmigle 16x10 regulator Jeti ADVANCE 70 PRO SB HS, z 2 pakietami Gens ace LiPo 11,1V 5300mAh 30C 3S T-DEAN połączonymi w szereg, będzie wystarczający ??????? W moim przypadku boję się o rozstaw piasty (42,5mm), czy ma to jakieś znaczenie??? (żeby nie okazało się, że silnik będzie kręcił większym śmigłem) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz Opublikowano 21 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2017 Marcinowi chodzi o to czy w programie @Calc jest z automatu uwzględniany rozmiar piasty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djmalolat23 Opublikowano 21 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2017 Marcinowi chodzi o to czy w programie @Calc jest z automatu uwzględniany rozmiar piasty. No właśnie!!!!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz Opublikowano 21 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2017 Jeszcze raz przestudiowałem Helpa w @Calc i według mnie, i mojej kulawej znajomości angielskiego jest uwzględniony standardowy rozmiar piasty 42.5mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djmalolat23 Opublikowano 21 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2017 Jeszcze raz przestudiowałem Helpa w @Calc i według mnie, i mojej kulawej znajomości angielskiego jest uwzględniony standardowy rozmiar piasty 42.5mm. Czyli taka jak ja posiadam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JMRC Opublikowano 21 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2017 Osobiście przy 16x10 podpiąłbym regiel 100A, a do twojego na próbę bym wziął 15x10, zresztą lepsze są testy w naturalnym środowisku, niż suche symulacje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djmalolat23 Opublikowano 21 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2017 Już przesądzone, śmigło 15x10 a regiel 70A jeti. Mam nadzieję, że będzie ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djmalolat23 Opublikowano 3 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2017 Zakupy już zrobione. Zastanawiam sie co dalej?????????? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BRoman Opublikowano 4 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2017 Jeżeli 22,2 V x obroty/wolt nie przekraczają deklaracji max. obrotów producenta śmigła to ok. Jeśli przekraczają to popatrz na to zdjęcie... Pokazuje przekrój łopatki, urwanej na intencję przekroczenia obrotów. Skutki łatwo przewidzieć . Łopatki Aero Naut 17x10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djmalolat23 Opublikowano 5 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2017 Witam. Romku patrzą na to wszystko zastanawiam się jakie śmigło założyć? Przeszukałem chyba cały net i na rynku polskim nie dostanie nic innego o rozmiarze 15x10. Przeliczając przy pełnym naładowaniu pakietów silnik osiągnie obroty ok 10200/min. Przy znamionowym prądzie 22,2v będzie to 9102/min. Chyba wytrzyma!! P.S. Muszę zamontować wręgę silnikową. Po konsultacji z Wistmodel wiem, że ma być na zero stopni. Od czego brać odniesienie? Od statecznika poziomego czy może od osi kadłuba???? W dniu wczorajszym otworzyliśmy sezon 2017 na kaszubach. Poniżej foto i pozdrowienia dla chłopaków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JMRC Opublikowano 5 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2017 Zrób 0o w osi kadłuba i będzie ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BRoman Opublikowano 5 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2017 Ostrożnie z taśmą PCV przy dużym nasłonecznieniu. Klej potrafi puścić . Miałem to ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi