dukeroger Opublikowano 19 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2016 Drodzy praktycy Jak zrobic kolpak do P.11tki? model bedzie w skali 1/7, mam juz przepiekna atrape silnika wypadalo by dolozyc piekny makietowy kolpak. Sugestie mile widziane obrazek pozyczony ze strony wikipedii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 19 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2016 Rzeźba szczegółowa, forma negatywowa, laminat z powłoką z żelkotu. W środek wkleić mocowanie do wału śmigła. To chyba najlepsze rozwiązanie. Można też prościej - klocek materiału przymocowany do piasty ze śmigłem na wiertarkę, kostka ścierna lub tarnik, potem dołożenie detali. Ale może nie wyjść i będzie ciężkie. Można makietowo - blaszka i klepiemy detal i jego elementy, łączymy mini nitami - robota na długą zimę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Proto3D Opublikowano 20 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2016 Drukowałem kiedyś takie kołpaki dla jednego z moich klientów. Wyszło całkiem ładnie. konieczne było szlifowanie takiego elementu ale z tego co wiem sprawdziło się doskonale. Jak byś potrzebował pomocy przy projekcie czy druku zapraszam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TommyTom Opublikowano 20 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2016 Propozycja w zdjęciach postu 164 na tym forum: http://pfmrc.eu/index.php?/topic/59587-ławoczkin-ła-7-skala-1482/page-9 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi