Shock Opublikowano 4 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2016 Piotrek ,niema cennika...zestaw zakupiony na aukcji rok temu za ok. 1200 zł .Tanio,zważywszy na kabinę ,maskę,rurę węglową skrzydeł i całą galanterię w zestawie i rozmiar modelu . Jak pisałem ,sporo zrobione wcześniej,teraz idzie już ślamazarnie .Relacja trochę zwolni na pewno... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilos Opublikowano 4 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2016 Ja pytałem o ceny p.Lukas Nesnidal tzn. wysłałem mail i nadal nie odpisał ale kolega z forum napisał że ok.500 ojro taki zestaw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 4 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2016 Dzięki za opinię (tym bardziej uznanego modelarza), to motywuje do zejścia do piwnicy i dalszą budowę . Z tym uznanym modelarzem to pojechałeś Z akrobacyjnych samolotów w moim guście to RWD-10 - przedwojenny inna bajka akrobacji, dalej ZLIN-526 jak dla mnie klasyk ale z wadą na model - chowane podwozie i ulubiona perełka Zlin-50 możne się kiedyś skusze na budowę tego powodzenia w majstrowaniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boogie Opublikowano 6 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2016 Panowie, a skąd ta pewność, że to model z Oriona? Konstrukcja podobna, ale np. montaż skrzydeł nie jest robiony na rurkach, co jest cechą charakterystyczną modeli z Oriona. Sama Extra mi się podoba i chętnie dowiedziałbym się kto za nią stoi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 6 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2016 Małymi kroczkami do przodu . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek M Opublikowano 7 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2016 Boogie to prawda . Skrzydła juz na orionowe nie wyglądają. Słuszna uwaga Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 9 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2016 Korzystając dalej z kipiącej weny postępy dalsze . Skończone stateczniki, jedno skrzydło (do pokrycia balsą) ,drugie w budowie czyli nie jest źle . Lotki jakoś się nie chcą układać . Teraz na zakupy do sklepu po klepki balsy 2 mm (chyba że ktoś ma okazyjnie większą ilość to chętnie odkupię ) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 12 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2016 Powoli zabieram się za pokrywanie konstrukcji stateczników balsą ,na razie bez problemów w następnej kolejności skrzydła . Mam natomiast problem w nabyciu prętów stalowych fi 1,5 mm (2 szt.) do lotek ,do zawiasów. Chodzi o to że w ogólnym handlu,sklepach modelarskich są jedynie metrowej długości a ja potrzebuję długość 1150 mm -nie ma opcji łączenia,czy 2 kawałków. Na szybko nie znalazłem i widzę że może być problem .Wie ktoś gdzie nabyć ,posiada zbędne ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek . Opublikowano 13 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2016 Rafał, dobrze Ci idzie to może następny taki zbudujesz Slick 540 42% Aerotech 3 metrowy model który ponoć waży 12kg do lotu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilos Opublikowano 13 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2016 Chyba nie dodali do wagi modelu silnika i paliwka czy ja o czymś nie wiem ?! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 13 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2016 Nie nie ,3 metrowy model to nie dla mnie Gdzie to trzymać,czym wozić ? kupa kasy choćby na samo wyposażenie . 2,7 metra to już jest spora "kobyła" i mnie wystarcza w zupełności . A 12 kg do lotu ...możliwe ale mało realne Dziś niedziela i trochę wstyd się przyznawać ale coś tam zrobiłem.Jeden statecznik na gotowo . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek . Opublikowano 13 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2016 nie musi być dla dla Ciebie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 13 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2016 Daj zlecenie ,pudełko z puzzlami ,odpowiednią kasę na stół i mogę się zamknąć w piwnicy na jakiś czas .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
r0n4ld1 Opublikowano 16 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2016 wszystko pięknie ale pod tym linkiem nie widzę extry 2,7m ps. Rafał, bardzo ładne tempo jak na "bez ciśnienia" w styczniu oblot? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 19 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2016 Skromniutka aktualizacja . Niewiele do przodu bo idą święta ,w pracy goni,nie chce się ...a tak naprawdę to z dalszą pracą zablokowało mnie to że nie mogę dostać pręta fi 1,5 mm o długości 120 cm do zawiasu lotki ,wszędzie tylko metrówki. Ale chociaż stateczniki poziome prawie na 100 % gotowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francka Opublikowano 19 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2016 Widze tu kawał dobrej modelarskiej roboty nie posadzałem Cię o coś takiego. Liczę , że bedzie tak ładna jak poprzednia. Będę śledził twoją budowe - wiosna zapowiada się ciekawie jeżeli chodzi o nowe modele , u nas chpaki tak samo buduja nowe . Pozdrwiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 20 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2016 ładna czysta robota. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi