Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Piotrek ,niema cennika...zestaw zakupiony na aukcji rok temu za ok. 1200 zł .Tanio,zważywszy na kabinę ,maskę,rurę węglową skrzydeł i całą galanterię w zestawie i rozmiar modelu :) .

Jak pisałem ,sporo zrobione wcześniej,teraz idzie już ślamazarnie .Relacja trochę zwolni na pewno...

Opublikowano

Ja pytałem o ceny p.Lukas Nesnidal tzn. wysłałem mail i nadal nie odpisał :D ale kolega z forum napisał że ok.500 ojro taki zestaw.

Opublikowano

Dzięki za opinię (tym bardziej uznanego modelarza), to motywuje do zejścia do piwnicy i dalszą budowę :) .

Z tym uznanym modelarzem to pojechałeś ;)

Z akrobacyjnych samolotów w moim guście to RWD-10 - przedwojenny inna bajka akrobacji, dalej ZLIN-526 jak dla mnie klasyk ale z wadą na model - chowane podwozie i ulubiona perełka Zlin-50 możne się kiedyś skusze na budowę tego ;)

powodzenia w majstrowaniu :)

Opublikowano

Panowie, a skąd ta pewność, że to model z Oriona? Konstrukcja podobna, ale np. montaż skrzydeł nie jest robiony na rurkach, co jest cechą charakterystyczną modeli z Oriona.

Sama Extra mi się podoba i chętnie dowiedziałbym się kto za nią stoi.

Opublikowano

Korzystając dalej z kipiącej weny ;)  postępy dalsze .

Skończone stateczniki, jedno skrzydło (do pokrycia balsą) ,drugie w budowie czyli nie jest źle .

Lotki jakoś się nie chcą układać :) .

Teraz na zakupy do sklepu po klepki balsy 2 mm (chyba że ktoś ma okazyjnie większą ilość to chętnie odkupię )

2016-11-09-1952.jpg 

2016-11-09-1950.jpg

2016-11-09-1949.jpg

• Lubię to 1
Opublikowano

Powoli zabieram się za pokrywanie konstrukcji stateczników balsą ,na razie bez problemów ;) w następnej kolejności skrzydła .

Mam natomiast problem w nabyciu prętów stalowych fi 1,5 mm (2 szt.) do lotek ,do zawiasów.

Chodzi o to że w ogólnym handlu,sklepach modelarskich  są jedynie metrowej długości a ja potrzebuję długość 1150 mm -nie ma opcji łączenia,czy 2 kawałków.

Na szybko nie znalazłem i widzę że może być problem .Wie ktoś gdzie nabyć ,posiada zbędne ??

2016-11-12-1958.jpg

2016-11-12-1955.jpg

Opublikowano

Nie nie ,3 metrowy model to nie dla mnie :)

Gdzie to trzymać,czym wozić ? kupa kasy choćby na samo wyposażenie .

2,7 metra to już jest spora "kobyła" i mnie wystarcza w zupełności :D .

A 12 kg do lotu ...możliwe ale mało realne ;)

Dziś niedziela i trochę wstyd się przyznawać ale coś tam zrobiłem.Jeden statecznik na gotowo :) .

Opublikowano

wszystko pięknie ale pod tym linkiem nie widzę extry 2,7m

ps. Rafał, bardzo ładne tempo jak na "bez ciśnienia" :) w styczniu oblot? :D

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Skromniutka aktualizacja :) .

Niewiele do przodu bo idą święta ,w pracy goni,nie chce się ...a tak naprawdę to z dalszą pracą zablokowało mnie to że nie mogę dostać pręta fi 1,5 mm o długości 120 cm do zawiasu lotki :( ,wszędzie tylko metrówki.

Ale chociaż stateczniki poziome prawie na 100 % gotowe.

2016-11-21-1959.jpg

2016-11-21-1960.jpg

2016-11-21-1961.jpg

Opublikowano

Widze tu kawał dobrej modelarskiej roboty nie posadzałem Cię o coś takiego.  Liczę , że  bedzie tak ładna jak poprzednia.

Będę śledził twoją budowe - wiosna zapowiada się ciekawie jeżeli chodzi o nowe modele , u nas chpaki tak samo buduja nowe .

Pozdrwiam

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.