ECO400 Opublikowano 25 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2008 Mam takie pytanie. Która z tych gum nadaje się na zrobienie holu do modelu szybowca o rozpiętości 2,5m i masie ok.700g :?: guma 1 guma 2 guma 3 guma 4 Proszę o w miarę szybką odpowiedz (chciałbym kupić gumę jeszcze na tych w/w aukcjach) PS: Nie wiem czy zamieściłem post w dobrym temacie :oops: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakub Kostowicz Opublikowano 25 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2008 Ja miałem tą 1 spisywała się idealnie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 25 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2008 kup 30m gumy 8mm w oplocie, do tego 100m żyłki i będziesz miał niezły hol Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki0506 Opublikowano 25 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2008 Witam 8) Ja bym wybrał 1 :wink: . Też używam takiej gumy do modelu o masie ok.900g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czaja18 Opublikowano 25 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2008 W 4 aukcji sprzedawca pisze że ma też gumę 10mm i taką bym kupił. Szybowiec 2,5m o wadze 700g będzie latał jak gazeta więc na pewno przydało by się go dociążyć do 1200g. Guma 10mm nie złoży ci skrzydeł a będzie na zapas jak byś chciał model f3j lub coś o podobnych rozmiarach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danylotnik Opublikowano 25 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2008 Cześć może będziecie na mnie krzyczeć ale co tam osobiście też kiedys chciałem zejść z ceny gumy do holu i zakupiłem podobna jak na tych aukcjach była to chyba dokładnie ta ostatnia tylko nie pamietam jaka średnica. Guma ta bardzo słabo sie spisuje nie rozciaga sie nawet w 100% odradzam zakup takiej gumy tylko wyrzucisz pieniążki w błoto.Lepiej poczekać i kupic gotowy hol np w modelarnia.pl Pozd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czaja18 Opublikowano 25 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2008 Ja swoją kupiłem w castoramie niestety była tylko 6mm ale szybowiec 2m o wadze 800g daje rade holować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 25 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2008 chyba wszystkie gumy w oplocie się tak mało rozciągają... kiedyś u nas w modelarni była guma chyba sylikonowa(czy jakoś tak) 1m rozciągał się na ponad 6m, z tego ładnie szły szybowce :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 25 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2008 Witam. Daniel możesz mi podać dokładny link do tego holu w sklepie modelarnia.pl bo coż nie moge go znaleźć :? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danylotnik Opublikowano 25 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2008 Cześć widzę że nie ma już tych holi ale są dostępne tutaj... http://modelflyrc.com.pl/index.php?cPath=101_126 Przy zakupie takiego holu z pewnością nie będziesz żałował...pozd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 25 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2008 a czy ten hol co mi podałeś do niego link to wystarczy standart czy lepszy maxi :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stan Opublikowano 25 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2008 ja uzywalem taki jake nr1 ale 10m, 40 gumy i 100m zylki. sprawdza sie super Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 25 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2008 A ja posiadam taki hol :http://modelflyrc.com.pl/product_info.php?products_id=653 spisuje sie świetnie przy szybowcu 140cmi 700g(100% drewno) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 25 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2008 Guma ta bardzo słabo sie spisuje nie rozciaga sie nawet w 100% odradzam zakup takiej gumy tylko wyrzucisz pieniążki w błoto.Lepiej poczekać i kupic gotowy hol np w modelarnia.pl a czy przypadkiem ten gotowy hol też nie ma gumy w oplocie? :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stan Opublikowano 26 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2008 wybieraj gume co jest oplotona nylonem, inne co maja materalowe pokrycie szybko traca moc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 26 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2008 Ok. A więc rozglądnę się za gumą 10mm w "izolatce" nylonowej. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 26 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2008 a czy przypadkiem ten gotowy hol też nie ma gumy w oplocie? :| Tak guma jest w oplocie z nylony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.