Jump to content

czy to sie nada na hol ???

ECO400

Recommended Posts

Posted

Mam takie pytanie. Która z tych gum nadaje się na zrobienie holu do modelu szybowca o rozpiętości 2,5m i masie ok.700g :?:

guma 1

guma 2

guma 3

guma 4

Proszę o w miarę szybką odpowiedz (chciałbym kupić gumę jeszcze na tych w/w aukcjach)

PS: Nie wiem czy zamieściłem post w dobrym temacie :oops:

Posted

W 4 aukcji sprzedawca pisze że ma też gumę 10mm i taką bym kupił.

Szybowiec 2,5m o wadze 700g będzie latał jak gazeta więc na pewno przydało by się go dociążyć do 1200g. Guma 10mm nie złoży ci skrzydeł a będzie na zapas jak byś chciał model f3j lub coś o podobnych rozmiarach

Posted

Cześć może będziecie na mnie krzyczeć ale co tam osobiście też kiedys chciałem zejść z ceny gumy do holu i zakupiłem podobna jak na tych aukcjach była to chyba dokładnie ta ostatnia tylko nie pamietam jaka średnica.

Guma ta bardzo słabo sie spisuje nie rozciaga sie nawet w 100% odradzam zakup takiej gumy tylko wyrzucisz pieniążki w błoto.Lepiej poczekać i kupic gotowy hol np w modelarnia.pl

Pozd.

Posted

chyba wszystkie gumy w oplocie się tak mało rozciągają... kiedyś u nas w modelarni była guma chyba sylikonowa(czy jakoś tak) 1m rozciągał się na ponad 6m, z tego ładnie szły szybowce :mrgreen:

Posted

Witam.

Daniel możesz mi podać dokładny link do tego holu w sklepie modelarnia.pl bo coż nie moge go znaleźć :?

Posted

A ja posiadam taki hol :http://modelflyrc.com.pl/product_info.php?products_id=653 spisuje sie świetnie przy szybowcu 140cmi 700g(100% drewno) :P

Posted
Guma ta bardzo słabo sie spisuje nie rozciaga sie nawet w 100% odradzam zakup takiej gumy tylko wyrzucisz pieniążki w błoto.Lepiej poczekać i kupic gotowy hol np w modelarnia.pl

a czy przypadkiem ten gotowy hol też nie ma gumy w oplocie? :|

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.