Skocz do zawartości

Cięcie styroduru

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Najwidoczniej zapasy już się wyczerpały, a uzupełnić ich nie ma skąd. W tym właśnie sklepie sporo już lat temu kupiłem dwa rodzaje rezystorów drutowych, z których druty po odwinięciu ich z ceramicznych rdzeni posłużyły mi do przeróbki zasilacza ATX do celów modelarskich, oraz do wycinarki do styropianu.

Ściemniacz oświetleniowy można kupić w każdym markecie budowlanym, tylko ceny na to mają jakieś co najmniej z kosmosu wzięte. Na alledrogo kupisz to samo duuuuużo taniej: http://allegro.pl/listing/listing.php?order=p&bmatch=base-relevance-floki-5-hou-1-5-1026&search_scope=category-1523&string=sciemniacze

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Tej zimy nie postaralem sie o nowy model. Za to wystrugalem z MDF-u takie oto ustrojstwo. Zastapilem w ten sposob tradycyjna ramke i przy okazji zrealizowalem chociaz czesciowo sen o CNC :) ...

• Lubię to 1
Opublikowano

Od drutu oporowego lepsza jest stal (mogą być struny od gitary). Nie pozwijana i mniej krucha.

Zamiast jechać narzędziem dookoła profilu wolę unieruchomić ramkę a w rękach trzymać piankę z przylepionymi szablonami.

Robię górę i dół oddzielnie, to minimalizuje wklęsłość na krawędzi natarcia.

Opublikowano

Wlasnie po to ta cala maszyneria, zeby nie wycinac za kazdym razem szablonow. 

Szerokosc wytopienia jest kwestia dosyc istotna. Program sobie z tym w pewien sposob radzi.

Ja tez wole wycinac na dwa razy (gora, dol). Bede tak robil tylko musze wgryzc sie troche glebiej w temat.

• 1 rok później...
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.