Ryszard58 Opublikowano 12 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2016 Nie to nie pomyłka ,nie chodzi o samochód a o:Konstruktor znanych samochodów wymyślił sobie że będzie tez latał ;o) i coś takiego sobie zbudowałdane techniczne oraz historia jest na Wikipedii i tam tez odsyłam ciekawychModel taki sobie z firmy Williams Bros inc. w skali 1:48 z tak zwanej GoldenAge seriesDla zorientowania sie jakie to paskudztwo miało wymiary postawiłem figurkę ,oczywiście nie z tej epoki.Pisze to żeby uprzedzić tych bardziej dociekliwych i czepiających sie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 12 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2016 O kurcze - ale fajniutki. Az sie prosi zrobic wersje latajaca w skali 1:4 lub 1:5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryszard58 Opublikowano 12 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2016 O kurcze - ale fajniutki. Az sie prosi zrobic wersje latajaca w skali 1:4 lub 1:5 Myślę ze nie jest to problem ,już coś takiego lata ,a nawet są plany do ściągnięcia http://www.outerzone.co.uk/plan_details.asp?ID=3135 https://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?1460765-Ford-Flivver-ARF-72-wingspan-Ready-to-re-cover%2A%2A%2A%2A#post18587594 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 13 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2016 Wlasnie widzialem - to chyba bedzie kolejny model ktory trzeba dopisac do listy smolotow do zbudowania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryszard58 Opublikowano 13 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2016 Wlasnie widzialem - to chyba bedzie kolejny model ktory trzeba dopisac do listy smolotow do zbudowania Tu jeszcze jeden lin ,tego samolotu w bardziej poważnych wymiarach http://lemodelisme.forumactif.org/t89-construction-du-ford-flivver Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vesla Opublikowano 27 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2016 Tak brzydki, że aż fajny :-) Gratuluję modelu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ssuchy Opublikowano 29 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2016 O kurcze - ale fajniutki. Az sie prosi zrobic wersje latajaca w skali 1:4 lub 1:5 TUTAJ masz na Outerzone plany w skali 1:5, bo ten link Ryszarda to "orzeszek" (46cm rozpiętości - skala ok. 1:14) i do powiększania raczej się nie nadaje (chyba, że po przeróbce planów). Faktycznie klawy brzydal i widać, że lata całkiem fajnie w rozsądnej skali. Ciekaw jestem jakby latał orzeszek, elektryk RC (ten z planów Arno Diemera) - pewnie szybciutki byłby (?), choć "prawdziwy" Ford Flivver do szybkościowców raczej nie należał, jak piszą na Wikipedii - prędkośc max.:145km/h, przeciągnięcia: 48km/h (pewnie ze względu na gruby profil i niezbyt mocny silniczek: 37KM mocy) PS Ciekawe, że większość linków (we wcześniejszych wpisach) to tematy niedokończone. Ryszard, szkoda, że nie postawiłeś obok np. pudełka od zapałek, wtedy lepiej czuje się wielkość, bo widać jakiś znany wszystkim przedmiot odniesienia. Z tego co podają to Ford Flivver miał 6,63 m rozpiętości, więc rozpiętość tego modelu w skali 1:48 wynosi ok. 13,8cm,. Tak jest? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryszard58 Opublikowano 30 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2016 Zgadza się dokładnie 13.8cm to jego rozpiętość A tak przy okazji wszystkim oglądającym moje galerie ,i nie tylko wszystkiego dobrego w nowym roku szampańskiej zabawy dużo zbudowanych modeli i tyle samo lądowań co startów modelami . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi