modelarz115 Opublikowano 12 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2016 Szukam od dłuższego czasu emalii nitro. W sklepach w okolicy taka owa występuje tylko czarna. W internecie nalazłem za to tylko "śnieżki" ale kolorystycznie nie pasuje mi żadna. Emalia nitro wyginęła? Zna ktoś z kolegów jakieś źródło gdzie jeszcze się ostały? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyCopter Opublikowano 12 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2016 W sklepie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelarz115 Opublikowano 13 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2016 Chodzi o pokrycie instrumentu strunowego lekko przypominającego kształtem szpadel. Wyczytałem, że nitro ma magiczne właściwości, które w najmniejszym stopniu pogarszają rezonację "dechy". Jeśli nic nie znajdę najprawdopodobniej zastosuję akryl z aerozolu na capon. Z białego nitra i pigmentu raczej nie uzyskam żółci odpowiedniej mocy, ten ze śnieżki właśnie też jakiś blady. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyCopter Opublikowano 13 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2016 Chodzi o pokrycie instrumentu strunowego lekko przypominającego kształtem szpadel. Wyczytałem, że nitro ma magiczne właściwości, które w najmniejszym stopniu pogarszają rezonację "dechy". Jeśli nic nie znajdę najprawdopodobniej zastosuję akryl z aerozolu na capon. Z białego nitra i pigmentu raczej nie uzyskam żółci odpowiedniej mocy, ten ze śnieżki właśnie też jakiś blady. Należało tak od razu. Jeśli kolor ma być w intensywnej barwie pod instrument, szukaj np. tu. W krajowych ofertach możesz takich farb nie znaleźć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RomanJ4 Opublikowano 13 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2016 Bezbarwną to widziałem bodaj w OBI.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelarz115 Opublikowano 13 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2016 Udało mi się wyszperać takie coś: http://www.chromsport.pl/farby-i-markery/farba-dope-cans-nitro-ultras-yellow-500ml-pproduct-21233.html I jest to niby nitro, ciekawe jak z jakością, bo przeznaczenie raczej dla graficiarzy... Chyba faktycznie będę zmuszony wziąć z zagranicy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stema Opublikowano 13 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2016 Najpierw pomaluj białą farbą, a potem na to żółtą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi