lukas90 Opublikowano 27 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2016 Mam drona z uszkodzonym jednym silnikiem i nie ma nigdzie takiego samego żeby dokupić. Dron to Vortex Forever a silniki takie: JCS-N50-3125 Co oznaczają numery w takich silnikach? Bo jedyne jakie znalazłem to N50 2828 i N50 3025 na aliexpress. Będą takie pasować? Bo nawet żadnych wymiarów tam nie podali Jednak na aliexpress są tylko 2828.. może wiecie gdzie znaleźć takie silniki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 27 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2016 Na Ebayu ludzie sprzedaja micro silniczki z oznaczeniem N50 - podajac wszystkie wymiary. Moze wymierz dokladnie swoj silniczek i kup tym sposobem, IMHO jezeli nie znajdziesz dokladnie 3125 to nie pozostaje Ci nic innego jak sprobowac wymienic wszystkie 4 na np 3025 lub inne zblizony rozmiarem - zeby pasowaly do mocowania w ramie. EDIT: pozostaje jeszcze kontakt z dystrubutorem http://www.forever.eu/pl/kontakt/ - czy maja zapasowe silniczki. Jezeli nie to ewidentnie jednorazowa zabawka :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sławek Opublikowano 27 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2016 Na oko Twój qopter wygląda jak klon JJRC H16 (Tarantula x6) zawsze to jakaś metoda na znalezienie zamiennika .... Ewentualnie MJX 101 , wizualnie ma te same silniki PS Tarantula i JJRC widzę że ma nawet identyczny gearbox Przepnij dla testu inny silnik czy płyta gł. nie padła a nie silnik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMC Opublikowano 1 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2017 Mam sporo różnych silniczków, na oko w tych rozmiarach. Zmierz ten motorek dla pewności, jakby udało Ci się zmierzyć prędkość obrotową przy znanym napięciu (kV) , to już byłoby pewniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi