Motylasty Opublikowano 5 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2008 Używam dwóch rodzajów szpachlówki : - zwykła szpachla samochodowa bez dodatków laminatu. - szpachla modelarska Tamiya ( do modeli plastikowych ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_SGM Opublikowano 5 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2008 Używam dwóch rodzajów szpachlówki :- zwykła szpachla samochodowa bez dodatków laminatu. - szpachla modelarska Tamiya ( do modeli plastikowych ) Sorry za taki (trochę) offtopic. Ale możesz podać więcej sczegółów? 1) jaka dokładnie samochodówka, bo jest ich 1000 rodzajów, 2) Tamiya? tzn. przy wykowaniu jednego elementu używasz dwóch szpachli czy zamiennie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Motylasty Opublikowano 5 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2008 Użycie danej szpachlówki deprymuje u mnie pawierzchnia szpachlowana. Szpachlówki samochodowej uzywam gdy zależy mi na szpachlowaniu dużej powierzchni i szybkim stwardnięciu szpachli. Zas Tamiya jest bardziej "subtelna" wolniej schnie ( jest na bazie nitro ), ale daje ładniejszą powierzchnię po wypolerowaniu. Jako poler używam pasty polerskiej firmy Tamiya Szpachlówkę i pastę zanabędziesz w sklepach dla modelarzy plastikowych. Co do tej samochodowej, nazwy nie pamiętam ( siedzę teraz w pracy ) , ale jest to taka "tradycyjna" szpachlówka dostępna w Castoramie i Tesco. Szpachlówka w puszce ma kolor kawy z mlekiem, zaś utwardzacz jest czerwony w takiej małej tubce. Jutro podam Ci nazwę tej szpachlówki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 5 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2008 Co do tej samochodowej, nazwy nie pamiętam ( siedzę teraz w pracy ) , ale jest to taka "tradycyjna" szpachlówka dostępna w Castoramie i Tesco. Szpachlówka w puszce ma kolor kawy z mlekiem, zaś utwardzacz jest czerwony w takiej małej tubce. Jutro podam Ci nazwę tej szpachlówki. Ja używam szpachlówki NOVOL- UNISOFT. Szybko schnie i dobrze mi się z nią pracuje Motylasty pewnie używasz podobnej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Motylasty Opublikowano 6 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2008 Dokładnie to własnie ta szpachlówka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_SGM Opublikowano 6 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2008 Dzięki Panowie (chłopaki ) za odpowiedzi. Następnym razem spróbuję z tą "samochodówką". Jakby ktoś chciał z tego skorzystać - do wykończenia stosuję podkład akrylowy w aerozolu APP Rally Haftground. Fajnie na mokro się szlifuje i daje idealną powierzchnię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.