Vesla Opublikowano 9 Stycznia 2017 Opublikowano 9 Stycznia 2017 Wybacz, że słodzę zdaję sobie sprawę z tego, że konstruktywna krytyka wnosi więcej do projektu niż cukier ale primo projekt już lata, secundo to podwozie mnie powaliło. Prostota i elegancja. Pozwolę sobie ukraść ten pomysł. Jest świetny. Szkielet kadłuba wykonany został na podłużnicy (ja tak budowałem żeglowce), z jakiego materiału wykonałeś ten szkielet?
meran110 Opublikowano 10 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 10 Stycznia 2017 Wybacz, że słodzę zdaję sobie sprawę z tego, że konstruktywna krytyka wnosi więcej do projektu niż cukier ale primo projekt już lata, secundo to podwozie mnie powaliło. Prostota i elegancja. Pozwolę sobie ukraść ten pomysł. Jest świetny. Szkielet kadłuba wykonany został na podłużnicy (ja tak budowałem żeglowce), z jakiego materiału wykonałeś ten szkielet? Rdzeń kręgowy oraz newralgiczne wręgi z balsy, pozostałe wręgi, pokrycie i stateczniki z "klimaporu" -płyty do ocieplania ścian do nabycia w dużych Castoramach. We wręgę podwoziową wklejona jest aluminiowa rurka, w której z odpowiednim luzem podłużnym (~1,5 cm) pracuje "amortyzator". Wszystkie elementy podwozia wygiąłem z drutu stalowego 1,5mm.
Rekomendowane odpowiedzi