robertus Posted January 8, 2017 Share Posted January 8, 2017 Ma ktoś taki kontroler jak w linku? http://www.banggood.com/EMAX-Skyline32-Naze32-Advanced-Flight-Controller-Barometer-Support-Cleanflight-Baseflight-p-981145.html Szukam instrukcji do niego, albo może ktoś się podzieli swoją wiedza jak go odpalić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AndyCopter Posted January 8, 2017 Share Posted January 8, 2017 tu masz link Link to comment Share on other sites More sharing options...
robertus Posted January 8, 2017 Author Share Posted January 8, 2017 Do firmware Andrzeju, znalazłem też. Nie mniej dzięki za wsparcie. Razem coś zaraz wykombinujemy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AndyCopter Posted January 8, 2017 Share Posted January 8, 2017 MasZ tam źródła oraz konfigurator i pełną dokumentacją wraz z linkiem do programu dla przeglądarki Chrome do zarządzania kontrolerem . Link to comment Share on other sites More sharing options...
robertus Posted January 8, 2017 Author Share Posted January 8, 2017 Ja znalazłem na razie coś takiego Link to comment Share on other sites More sharing options...
vaderjk Posted January 10, 2017 Share Posted January 10, 2017 No i lutujesz, podłączasz, wgrywasz cleanflight, a potem konfigurujesz z aplikacji w chrome i można latać. Jak coś to mogę Ci pomóc skonfigurować (jak już zbudujesz quada) . Link to comment Share on other sites More sharing options...
robertus Posted January 15, 2017 Author Share Posted January 15, 2017 Ogarnąłem temat. Nadpisałem baseflight nowym cleanflightem i skonfigurowałem pobieżnie. Nawet się unosi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vaderjk Posted June 4, 2017 Share Posted June 4, 2017 Latasz coś? Wysłane z mojego XT1032 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
robertus Posted June 4, 2017 Author Share Posted June 4, 2017 Nie, nie ustawiłem go jeszcze do końca. Brak czasu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
robertus Posted October 1, 2017 Author Share Posted October 1, 2017 Czy mógłby ktos mi wyjaśnić co kryje sie pod modami? ARM, ANGLE, HORIZON, MAG, HEADFREE? Z czym to się je i czego potrzebuję jako początkujący? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tymonidas Posted October 2, 2017 Share Posted October 2, 2017 ARM - uzbrojenie silników; ANGLE - autolevel z maksymalnym kątem wychylenia, tzn kopter nie wychyli się poza określony kąt (domyślnie chyba 55 stopni) a gdy puścisz drążki (pitch, roll) to wróci do poziomu; HORIZON - podobnie jak wyżej, czyli wraca do poziomu po puszczeniu drążków ale przy maksymalnym wychyleniu drążka będzie kontynuował obrót dookoła osi, taki autolevel + flipy; Tych trybów nie używałem, nie wydaje mi się, żeby były ani przydatne ani dokładne MAG - dziób trzyma kierunek wg kompasu (musisz mieć kompas ma wielowirnikowcu) HEADFREE - kierunek "od ciebie" jest zawsze "od ciebie" (oraz prawo/lewo) bez względu na to, gdzie skierowany jest dziób Jako początkujący potrzebujesz ustawić 1. Airmode zawsze włączony (kontrola nawet przy zerowym gazie, bez airmode przy niskim/zerowym "gazie" nie ma reakcji na roll,pitch,yaw), 2. ARM na jednym przełączniku, 3. na drugim Horizon oraz brak trybu czyli Acro: trzymanie aktualnego kąta przechyłu; gdy poczujesz się pewnie w Horizon przełączasz się na Acro i uczysz od nowa, ale lata się lepiej; alternatywnie jak masz 3 pozycyjny przełącznik to ustaw na początku Angle, Horizon, Acro; 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts