robertus Opublikowano 8 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2017 Ma ktoś taki kontroler jak w linku? http://www.banggood.com/EMAX-Skyline32-Naze32-Advanced-Flight-Controller-Barometer-Support-Cleanflight-Baseflight-p-981145.html Szukam instrukcji do niego, albo może ktoś się podzieli swoją wiedza jak go odpalić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyCopter Opublikowano 8 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2017 tu masz link Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 8 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2017 Do firmware Andrzeju, znalazłem też. Nie mniej dzięki za wsparcie. Razem coś zaraz wykombinujemy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyCopter Opublikowano 8 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2017 MasZ tam źródła oraz konfigurator i pełną dokumentacją wraz z linkiem do programu dla przeglądarki Chrome do zarządzania kontrolerem . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 8 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2017 Ja znalazłem na razie coś takiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vaderjk Opublikowano 10 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2017 No i lutujesz, podłączasz, wgrywasz cleanflight, a potem konfigurujesz z aplikacji w chrome i można latać. Jak coś to mogę Ci pomóc skonfigurować (jak już zbudujesz quada) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 15 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2017 Ogarnąłem temat. Nadpisałem baseflight nowym cleanflightem i skonfigurowałem pobieżnie. Nawet się unosi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vaderjk Opublikowano 4 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2017 Latasz coś? Wysłane z mojego XT1032 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 4 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2017 Nie, nie ustawiłem go jeszcze do końca. Brak czasu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 1 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Października 2017 Czy mógłby ktos mi wyjaśnić co kryje sie pod modami? ARM, ANGLE, HORIZON, MAG, HEADFREE? Z czym to się je i czego potrzebuję jako początkujący? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tymonidas Opublikowano 2 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2017 ARM - uzbrojenie silników; ANGLE - autolevel z maksymalnym kątem wychylenia, tzn kopter nie wychyli się poza określony kąt (domyślnie chyba 55 stopni) a gdy puścisz drążki (pitch, roll) to wróci do poziomu; HORIZON - podobnie jak wyżej, czyli wraca do poziomu po puszczeniu drążków ale przy maksymalnym wychyleniu drążka będzie kontynuował obrót dookoła osi, taki autolevel + flipy; Tych trybów nie używałem, nie wydaje mi się, żeby były ani przydatne ani dokładne MAG - dziób trzyma kierunek wg kompasu (musisz mieć kompas ma wielowirnikowcu) HEADFREE - kierunek "od ciebie" jest zawsze "od ciebie" (oraz prawo/lewo) bez względu na to, gdzie skierowany jest dziób Jako początkujący potrzebujesz ustawić 1. Airmode zawsze włączony (kontrola nawet przy zerowym gazie, bez airmode przy niskim/zerowym "gazie" nie ma reakcji na roll,pitch,yaw), 2. ARM na jednym przełączniku, 3. na drugim Horizon oraz brak trybu czyli Acro: trzymanie aktualnego kąta przechyłu; gdy poczujesz się pewnie w Horizon przełączasz się na Acro i uczysz od nowa, ale lata się lepiej; alternatywnie jak masz 3 pozycyjny przełącznik to ustaw na początku Angle, Horizon, Acro; 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi