Grzechu RC Opublikowano 22 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2017 Dziś oblatywałem modele WWI przed zawodami. Z braku standardowych pakietów włożyłem 2S 1100mAh. Lot był, jak to ująć, trzeba było się wykazać znajomością praw aerodynamiki lotu . Co ciekawe wylatałem ponad 7min i teraz wiem o co Ci chodziło. ps A lokomotywa nadal nie chce latać z kabinką. Dziś testowałem kąty silników i nic to nie dało. Jakieś inne propozycje? ps II zawody są u chłopaków z Bierutowa i okolic, nie u mnie. Ja jeszcze nie odważyłbym się niczego organizować. Chyba że masz na myśli eskadrę Kamikadze Wrocław. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekO Opublikowano 23 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2017 Z braku standardowych pakietów włożyłem 2S 1100mAh. Lot był, jak to ująć, trzeba było się wykazać znajomością praw aerodynamiki lotu . Co ciekawe wylatałem ponad 7min i teraz wiem o co Ci chodziło. To całkiem logiczne: Mniejsze napięcie pakietu => mniejsze obroty silników => mniejszy pobór prądu przez silniki => mniej "pojemności" wyssanej z pakietów => dłuższy czas lotu Co do kabinki: może zbuduj szybko jakąś prowizorkę i po kolei odcinaj jej kawałki (na górze/na dole) - może to Cię naprowadzi na to co się dzieje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 23 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2017 Hm... ciekawe - może to będzie klasa TOP GUN w ESA? Pakiety 2S 1100 Tak jak w ACES są to modele na 2.5cm3, które "ledwo" latają. Będą latać na skrzydłach a nie na silniku... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu RC Opublikowano 23 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2017 Co do kabinki: może zbuduj szybko jakąś prowizorkę i po kolei odcinaj jej kawałki (na górze/na dole) - może to Cię naprowadzi na to co się dzieje. Tak.Też o tym pomyślałem i tak zrobię jak piszesz, ale niestety już po zawodach. Może w Bierutowie ktoś coś wymyśli. Jeżeli czas pozwoli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pelikan1500 Opublikowano 23 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2017 A próbowałeś zrobić z siatki do styro tak jak żeśmy rozmawiali na lotnisku w niedziele ? A co do klasy ACES TOP GUN to nie wydaje mi się żeby P-40 czy mały BF-109 z ASP ( niebieska głowica) " LEDWO LATAŁY " na samych skrzydłach !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 23 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2017 Dlatego ledwo jest w cudzysłowie. A skoro one latają tak super to czemu zrobiono klasę top gun dla chwały? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pelikan1500 Opublikowano 23 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2017 Dla OSZCZĘDNYCH !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu RC Opublikowano 24 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2017 Szybki ażurek i do boju ! Będzie przewiewnie. Do zobaczyska jutro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi