wadliwiec Opublikowano 26 Stycznia 2017 Opublikowano 26 Stycznia 2017 Witam, mam problem z ładowarką VOLTCRAFT Multi Charger Quadro B6. Otóż kupiłem ją jako powystawową bez gwarancji , ale okazało się że na 4 segmencie ładowarka nie wykrywa baterii , programuje się normalnie po naciśnięciu start nie "widzi" pakietu. I moje pytanie może ktoś spotkał się z podobnym problemem lub poleci kogoś kto potrafi zdiagnozować usterkę i ją naprawić
mike217 Opublikowano 26 Stycznia 2017 Opublikowano 26 Stycznia 2017 Rozbierz ją i zobacz czy przewody podprowadzone do gniazdek 4 segmentu nie ukręciły się. Czy tam jest pewne połączenie z płytą ładowarki.
wadliwiec Opublikowano 27 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 27 Stycznia 2017 Sprawdzałem wszystko polutowane i nie widać "gołym okiem" żeby coś było przepalone - chyba bez fachowca się nie obejdzie
japim Opublikowano 27 Stycznia 2017 Opublikowano 27 Stycznia 2017 Daj znac gdzie bedziesz naprawial swoja ladowarke. Mam podobny problem w innej ladowarce 4-portowej - jeden port zle odczytuje napiecie a na drugim nie dziala funkcja rozladowywania - krzyczy connection lost. Stalo sie to po jakims czasie (prawie rok) uzytkowania.
Rekomendowane odpowiedzi