wadliwiec Posted January 26, 2017 Share Posted January 26, 2017 Witam, mam problem z ładowarką VOLTCRAFT Multi Charger Quadro B6. Otóż kupiłem ją jako powystawową bez gwarancji , ale okazało się że na 4 segmencie ładowarka nie wykrywa baterii , programuje się normalnie po naciśnięciu start nie "widzi" pakietu. I moje pytanie może ktoś spotkał się z podobnym problemem lub poleci kogoś kto potrafi zdiagnozować usterkę i ją naprawić Link to comment Share on other sites More sharing options...
mike217 Posted January 26, 2017 Share Posted January 26, 2017 Rozbierz ją i zobacz czy przewody podprowadzone do gniazdek 4 segmentu nie ukręciły się. Czy tam jest pewne połączenie z płytą ładowarki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wadliwiec Posted January 27, 2017 Author Share Posted January 27, 2017 Sprawdzałem wszystko polutowane i nie widać "gołym okiem" żeby coś było przepalone - chyba bez fachowca się nie obejdzie Link to comment Share on other sites More sharing options...
japim Posted January 27, 2017 Share Posted January 27, 2017 Daj znac gdzie bedziesz naprawial swoja ladowarke. Mam podobny problem w innej ladowarce 4-portowej - jeden port zle odczytuje napiecie a na drugim nie dziala funkcja rozladowywania - krzyczy connection lost. Stalo sie to po jakims czasie (prawie rok) uzytkowania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts