ghulgar Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Witam, wczoraj postanowiłem polatać moim pierwszym heli-Belt CP.jednak nie dałem go rady podnieść...po kilku nieudanych próbach zwiększyłem predkość i...heli wyskoczył do góry i upadł...wyłamały się 2 zębatki, porysowały się łopaty wirnika i wygięła lekko belka..czy mógłbym prosić o pomoc modelarzy z Białegostoku?chciałbym się spotkać i pokazać obrażenia Belta i skonsultować się co robić dalej...robiłem wszystko wg instrukcji, także nie wiem dzlczego się tak stało...pomóżcie!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
From_heaven Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Napisz na Waldorfie albo Epheli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2008 A poćwiczyłeś na jakimś symulatorze? Podpinasz Apkę jako Joystick (kontroler gry) do PC, i grasz np. w darmowego FMS-a. Lub inny model. Jako pierwszy Heli, wybrałeś dość niefortunny model. Belt nadaje się na drugi, lub trzeci model, kiedy masz opanowane odruchy. Próby nauki bezpośrednio na modelu mogę się okazać b. kosztowne. Wklej zdjęcia (może być na www.fotosik.pl) i podaj do nich linki. Na pewno ktoś pomoże. Możesz też zajrzeć na http://epheli.pl lub http://heli.waldorf.pl typowe fora helikopterowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filonxxxl Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Ja sam od kosiarek trzymam się bardzo daleko, ale... Wal na lotnisko i pytaj o Łukasza, on o kosiarkach wie prawie wszystko... No i jest jeszcze "parę" osób, które tym latają... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nielot Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Jak to Filonxxl powiedział zapraszamy!!! bardzo się dziwię że nie trafiłeś do nas. W prawdzie nie jestem mocny w śmigłowcach ale są u nas MOCNI w tym temacie. Drewniany barak w aeroklubie , chyba wiesz gdzie się spotykamy? A w sobotę mamy zawody wiatraków. Bedą sami fachowcy. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.