ECO400 Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Witam. Chciałbym przedstawić swój nowy nabytek: Slow Flyer ---------- Gientolek :wink: DANE: konstrukcja węgiel pokrycie folia mylarowa rozpiętość 83cm cięciwa 30cm :shock: powierzchnia 25dm obciążenie ok. 7,5g/dm2 :shock: waga 185g (z pakietem 2s 800mAh) ŚĆ 1/3 cięciwy płata WYPOSAŻENIE: silnik 2712-12 24g silnik 3f outrunner, 1050kv, oś 3mm, waga 25g regulator MAG 8 12A śmigło 10x4,7 pakiet li-pol 2s 800mAh 20C WOW-RC serwa 2x e-sky 8g długość lotu na pakiecie (1/3 gazu 8) ) wynosi ok 35min Koniec ględzenia teraz fotki :twisted: Czekam na wasze opinie :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2008 "Ty ale bajer" hehe cytat ze Shreka Niezła maszynka! Ale długość lotu to jest niezłe osiągnięcie! Jakieś filmy będą?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2008 postaram się o filmik tylko nie mam go jak wrzucić do neta :? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwasiu Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2008 masz plany tego "czegoś" czy z własnego pomysłu?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2008 całkowicie :własna: konstrukcja 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2008 oooooooooooo kurde fajny on xD:P taki do polatania w ogrodzie xD Edit: A jak tak wegiel wygiołes ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2008 właśnie go po to mam --------------------- żeby polatać przed domem po podwórku :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2008 A węgiel wyginałem normalnie w końcu to tylko 1,5mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dj. Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2008 No moze i własna, ale przed tobą Kolego we Wrocku już latały tzw Giętole, robił je jakes 3 lata temu ( a na potrzeby opracowania konstrukcji i oblotu w/w modele latały już w 2003 roku).P. ZbyszekW. prawie identyczne jak Twój... To naprawde typowy slowfly ale znany dużo wcześniej - przynajmniej na dolnoślaskim niebie. P.S. mam film z 2004 roku jak lata taki model miedzy blokami na Różance, ale jakośc jes dosc kiepska... Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dj. Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2008 http://pl.youtube.com/watch?v=JmkeNMQE3Tw Oto film surowy, prosto z komórki zrobiony w kwietniu 2004 roku, lot "giętola" miedzy blokami na różance... P. Zbyszek W. ponadto wziął wzór z jakiejs francuzkiej strony w internecie i skopiował tę konstrukcje... Projekt w sumie nie do końca Twój, może tata, lub wujek coś Ci podpowiadał... Pęgów to prawie obszar miasta... Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Dj. ma Pan racje. We Wrocławiu o ile mi wiadomo są 3 takie modele. 07.09.2008 będzie festyn lotniczy w Golędzinowie i przy okazji mam zamiar "zebrać" wszystkich, którzy mają te modeliki (3 osoby już mam) i polatamy sobie razem ...... kto wie może będzie jakaś walka a'la cobat GIENTOL PS: we Wrocławiu taki model jak ja ma Pan Roman Sz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Witam. Chciałbym zamontować w tym modeliku telefon Motorola V3i ale za bardzo nie wiem jak to zrobić :? Aby można było nakręcić filmik telefon musi mieć odtworzoną klapkę :x Ma ktoś pomysł jak go umieścić w tym modelu :?: Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eryk Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2008 na tasmę dwustronną do akumulatora, na tej powierzchni najlepiej będzie trzymać. co prawda fon bedzie leciał bokiem, ale inaczej raczej nie da sie go bezpiecznie zamontowac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2008 dzięki za odpowiedź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinmb Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2008 a masz jakis film z lotow tego modelu?Chcialbym zobaczyc jak to lata bo moze zroibe sobie cos podobnego...Ogulnie model bardzo fajny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Filmik będzie dziś wieczorem 8) w najgorszym wypadku jutro po południu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Witam. Mam już film z porannych lotów 8) Wysłałem go do Marcinmb i niedługo powinien być w necie. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinmb Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Oto film z lotow Dawida swoim modelem : http://pl.youtube.com/watch?v=6SDsm5F8F_M Model lata bardzo przyjemnie,powoli ale ma spory zapas mocy.Gratuluje udanego modelu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2008 OK. Dzięki za film Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osa Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Twoja czy nie Twoja konstrukcja - podoba mi się i przydała by się do latania na działce. Mam trochę miejsca ale za mało na większe konstrukcje. Może trochę zdjęć z budowy lub plany by się znalazły byłbym wdzięczny. Nie chciałbym na nowo odkrywać ameryki, wyposażenie mam prawie kompletne do takiego modelu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.