KLAKu Opublikowano 6 Lutego 2017 Opublikowano 6 Lutego 2017 Witam. Mam problem z nadajnikiem esky. Nie łączy się z odbiornikiem (pewnie wcale nie nadaje ) Dioda przy włączeniu powinna parę razy mrugnąć, ona natomiast słabo świeci. Baterie są nowe, a miernik pokazuje już tylko 3 kreski. Szukałem u wujka Google i coś tam znalazłem, ale nigdzie nie było końcowego rozwiązania. Moze miał ktoś podobny problem? Da się to jakoś naprawić? Jeszcze tydzień temu działała
Gość Opublikowano 6 Lutego 2017 Opublikowano 6 Lutego 2017 To, że baterie nowe to nic nie znaczy. Równie dobrze mogły sobie leżakować czas jakiś... Może spróbuj przeczyścić delikatnie blaszki w kieszeni na baterie. Mając taki sam przypadek jak u Ciebie, u mnie sprawdzało się kilkukrotne włączanie i wyłączanie aparatury (raz za razem). Na ogół za trzecim/czwartym razem zaskakiwała. Skończyła jako aparatura do symulatora...
MLITEK Opublikowano 6 Lutego 2017 Opublikowano 6 Lutego 2017 Ja miałem podobną aparaturę ale eflite i taki sam problem, czasami dało się zbindować ale zasięg<5m. Okazało się że w miejscu gdzie zgina sie antena było uszkodzenie. Naprawiłem antenę, skróciłem i odsłoniłem kawałek środkowej żyły, pamiętam że korzystałem z jakieś instrukcji gdzie wszystko było podane jak to zrobić, długości itp. Potem testowałem zasięg i wszystko było super. Ale to, że aparatura pokazuje takie niskie napięcie to może być powód jakiegoś zwarcia, stąd spadek napięcia. Najlepiej będzie zmierzyć jaki prąd pobiera włączona aparatura, nie powinien być on za wysoki.
KLAKu Opublikowano 7 Lutego 2017 Autor Opublikowano 7 Lutego 2017 Po odpięciu płytki (modułu ) widocznej na zdjęciu, bateria wraca do normy. Gdy jest podpięta grzeje się element zaznaczony mniejszym kółkiem. Czyli pewnie po ptokach ?
Bodzioch Opublikowano 7 Lutego 2017 Opublikowano 7 Lutego 2017 Wygląda że moduł 2,4GHz padł. Jakbyś dostał gdzieś tanio używany moduł np.TGY 9 to można podmienić.
KLAKu Opublikowano 7 Lutego 2017 Autor Opublikowano 7 Lutego 2017 Chodzi o np. RF9x ? A co wtedy z odbiornikiem?
Bodzioch Opublikowano 7 Lutego 2017 Opublikowano 7 Lutego 2017 Odbiorniki oczywiście muszą pasować do modułu 2,4GHz. W tym przypadku system AFHDS.
KLAKu Opublikowano 16 Marca 2017 Autor Opublikowano 16 Marca 2017 Zakupiłem aparaturę 4ch. Moduły wyglądają tak samo. Podczas bindowania odbiornik zamiga szybko po czym zgaśnie, a powinien świecić (tak mi się conajmniej wydaje) Odbiornik EK2-0424. Co mogę z tym zrobić? https://www.youtube.com/watch?v=bJgcocCQ5L8
KLAKu Opublikowano 17 Marca 2017 Autor Opublikowano 17 Marca 2017 Widzę że nikt nie jest w stanie mi pomóc. Może ktoś w mojej okolicy ma taki odbiornik lub nadajnik?
TOMEK.CEKALA Opublikowano 17 Marca 2017 Opublikowano 17 Marca 2017 A po bindowaniu rozłącz zasilanie odbiornika i wyłącz aparaturę, i ponownie załącz aparaturę i podłącz, odbiornik tylko już bez bindowania.
KLAKu Opublikowano 17 Marca 2017 Autor Opublikowano 17 Marca 2017 Próbowałem już kilka razy. Z nadajnikiem lub bez po podłączeniu odbiornika dioda tylko mrugnie, zgaśnie i zero reakcji.
mayster8405 Opublikowano 17 Marca 2017 Opublikowano 17 Marca 2017 Przemek, Tomek pisze że jak dioda zaczyna rzadziej błyskać, należy odłączyć zasilanie odbiornika, a dopiero potem nadajnik.Ja w mojej TGY mam podobne bindowanie.Jak się nie uda i nic nie grzebałeś w niej ja bym wymienił na inny egzemplarz.
TOMEK.CEKALA Opublikowano 17 Marca 2017 Opublikowano 17 Marca 2017 Spróbuj zbindować tak jak tu powinno zaskoczyć https://youtu.be/ap0b161xAGU
KLAKu Opublikowano 18 Marca 2017 Autor Opublikowano 18 Marca 2017 Już widziałem ten filmik z 10 razy i próbowałem tak bindowac, ale na końcu dioda mi gaśnie, a na filmiku świeci.
Rekomendowane odpowiedzi