Wenar Posted February 17, 2017 Posted February 17, 2017 witam. Nabylem w tym tygodniu dwa szybowce, niestety kolego od którego kupiłem nie wie o nic nic wiecej. Planuje odnowic/dokonczyc modele wiec jak zauważycie po zdjęciach szybowce sa niekompletne. poszukuje przynajmniej nazw a juz bosko gdyby bylo wiecej info o nich. Ktos zna cos moze powiedziec? zdjeci dodam ze przy tym dużym SW jest u góry montowany.
Kamilos Posted February 17, 2017 Posted February 17, 2017 Ten duży przypomina szd-51 junior. Tylko skrzydła nie wyglądają.
Wenar Posted February 17, 2017 Author Posted February 17, 2017 Też mi się wydaje, że skrzydła są od innego szybowca. dt. Dużego: a może to coś w ten kształy? RCH - Proxima II http://www.nastik.pl/images/products/ProximaII.jpg
Michal3013 Posted February 17, 2017 Posted February 17, 2017 No niestety juniora to nie przypomina ani trochę ;-)
Kamilos Posted February 17, 2017 Posted February 17, 2017 Faktycznie junior to to nie jest (z góry trochę tak wyglądał). Tutaj zdjęcie ASW-19:
Suchyy Posted February 17, 2017 Posted February 17, 2017 Dawid moze zerknij na tę stronkę : http://szybowce.fotoedytor.com/galeria/ Moze znajdziesz cos tam
koma22 Posted February 17, 2017 Posted February 17, 2017 Ten mniejszy to może coś rokować- wykończ go po swojemu. Wg mnie skrzydła powinny mieć uszy, choć proporcje ma raczej samolotowe i jako szybowiec to raczej nielot będzie.. Co do większego to strata czasu i zły zakup po prostu ..
Wenar Posted February 18, 2017 Author Posted February 18, 2017 hehe moj portfel uważa ze to dobra inwestycja w doświadczenie planuje: Kadlub odziać w nowe szaty. Tzn zdjąć ta paskudna farbę i po szlifowaniu pomalować. Mysle ze rozposzczalnik umyje kadlub z tej popekanej farby. Zalatam pęknięcia rozdrobniona zywica. skrzydła przejdą metamorfozę gdyż ta japonka jest w tragiczny stanu. (nie wiem jeszcze czym bede kryl) ale planuje dorobic lotki i zastanawiam się dodatkowo nad klapami i hamulcami. Skrzydła czy kadlub nie sa zwychrowane. kadlub dostanie silnik.. I statecznik poziomy cos jak pimp my car tylko w wersji z glider.
piotrekrc Posted February 18, 2017 Posted February 18, 2017 Witam,mocowanie płatów z ,,dużego,, nie pasuje do kadłuba,skrzydła i kadłub to raczej dwa różne modele
Wenar Posted February 19, 2017 Author Posted February 19, 2017 do tego juz doszedłem. A czy wiesz z jakiego mogą one byc?
Recommended Posts