skippi66 Opublikowano 5 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2017 Koledzy! Przykleiłem wilgotny górny keson ( balsa 1,5 mm ) na idealnie proste skrzydełko, wszystko przycisnąłem do deski jak się należy i poczekałem aż wyschnie. Okazało się że skrzydło wygięło się w banan. Dość dużo, zupełnie nieakceptowalnie. Co można z tym zrobić oprócz budowy nowego skrzydła? Szczęściem skrzydełko niewielkie i mało skomplikowane, więc nowe da się zrobić w try miga... ale nie o to chodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 5 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2017 Możesz spróbować zwilżyć bardzo mocno (spryskać) wodą amoniakalną, przycisnąć jeszcze raz i poczekać kilka dni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skippi66 Opublikowano 5 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2017 Tak właśnie zrobiłem, tyle że zwykłą wodą. Przycisnąłem do dechy, zostawiłem włączoną mocną lampkę żeby grzała delikatnie i czekam. Na razie do rana. Też mi się eksperymentów zachciało... Dzięki za podpowiedź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 5 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2017 Bez amoniaku szanse marne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skippi66 Opublikowano 5 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2017 Marne mówisz... Czyli co? Płyn do mycia okien może być? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 5 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2017 Tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DARIUS1 Opublikowano 5 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2017 Po takim zabiegu keson może się zapaść Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skippi66 Opublikowano 5 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2017 Ano może. No nic, zobaczymy. Jeszcze raz dziękuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 5 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2017 Może. Ale ponoć skrzydło i tak pójdzie w kosz :-) Można spróbować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skippi66 Opublikowano 5 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2017 Pójdzie to trudno. Za głupotę się płaci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skippi66 Opublikowano 6 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2017 No i skrzydełko " wzięło " i się naprostowało. Prawie idealnie. W locie powinno być ok. Namoczyłem płynem do mycia okien, ino nie wiem czy tam był amoniak czy nie. Była natomiast bardzo ładna kompozycja zapachowa, bez z jaśminem na mój nos. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi