Dominik3001 Opublikowano 5 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2017 Po co jest GPS w dronach? ma to w ogóle jakis sens? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emhyrion Opublikowano 6 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2017 a jak Ci się wydaje, na jakiej zasadzie działa funkcja RETURN. Albo jak byś chciał zaprogramować trasę przelotu? Podasz mu instrukcje słowne, żeby leciał na azymut a potem skręcił wedle trzech buczków? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ibnexus Opublikowano 6 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2017 Dla niektórych "dron" bez GPS jest nielotny... . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Speedaco Opublikowano 29 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2017 Żeby nie zakładać nowego tematu i nie śmiecić zapytam tutaj... Co koledzy sądzą o GPS XL Shield by Drotek ? Ktoś używa, jak się spisuje, polecacie? Chcę do pixhawka wpiąć i używać w łódce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oko Opublikowano 29 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2017 Niech to zestawienie wystarczy za odpowiedź: http://diydrones.com/profiles/blogs/u-blox-m8n-ground-planes-antennas-and-positional-accuracy Planuję kupić GPS Droteka, ale nie podoba mi się wysoki koszt przesyłki, 15$ chyba z Francji to trochę dużo skoro od Chińczyka jest taniej (inna sprawa że rząd chiński dotuje takie przesyłki, ale i tak to za dużo). Może jakaś zbiorówka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Speedaco Opublikowano 29 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2017 Wygląda na to, że warto kupić... A co sądzisz o takim dodatku poprawiającym jak czytałem gdzieś, jeszcze dokładność GPS https://drotek.com/shop/en/drotek-parts/606-gps-shield.html Znalazłem gdzieś info, że wystarczy nawet zwykła podkładka z alu, ale nie szersza niż po 1cm z każdego boku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oko Opublikowano 30 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2017 Przecież w tym zestawieniu jest GPS Droteka z tym "shieldem" i bez niego. Z nim jest lepiej. Kiedyś dostałem to do jakiegoś odbiornika i gdzieś wetknąłem bo nie wiedziałem co to jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxiiii Opublikowano 8 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2017 Dobre:) Dla niektórych "dron" bez GPS jest nielotny... . Dron bez GPS nie jest już dronem:( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi