alkraj Opublikowano 19 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2017 Zalazłem taki regulator jak na zdjęciu. Mam do niego silnik AXI 4120/18 zamontowany w starej makiecie 2m. Moje pytanie jest takie: czy ten regularor jest programowalny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz Opublikowano 19 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2017 Znalazłem w necie dwa pdf-y z opisem Twojego regulatora. MMxxxx___3_for_brushless_sensorless_motors__profi.pdf TMMEXPERT_V300_manual_ENG.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
latacz Opublikowano 20 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2017 tylko nie wiadomo czy jest sprawny... -te regulatory często padały po długim leżeniu i nieużywaniu... Sprawne fajnie działały -często silniki osiągały większa moc i obroty z konkretnym smiglem przy mniejszym poborze prądu niż na innych nawet nowszych reglach. -instrukcji szukaj pod nazwą MGM TMM -produkowało to MGM Compro -a cześć szła pod metkę model motors jako dedykowana do ich silników i sprzedawana przez model motors. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alkraj Opublikowano 20 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2017 Ok, dzięki bardzo za pomoc. Właśnie nie byłem pewien co do nazwy producenta. Regulator jest sprawny bo normalnie na nim latałem ale niestety był ustawiony na NiXX i nie odcinał prądu tak jak powinien na LiPo. Latałem w sumie z telemetrią i alarmem napięcia, ale prościej przeprogramować i mieć spokój. Z silnikiem AXI 4120/18, śmigłem MA bodajże 15x8 lub 15x6 (nie pamiętam) oraz 6s bardzo ładnie współpracował. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
latacz Opublikowano 20 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2017 nie wiem czy da się przeprogramować na lipo -zależnie od kolejnej wersji softu. Wczesne regle tej serii powstały gdy nikt o lipo nawet nie marzył... było tylko ni-cd późniejsze wersje miały wybór ni-cd lub lipo jeśli dobrze pamiętam to i ilość cel się ustawiało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alkraj Opublikowano 24 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2017 Da się zaprogramować wszystkie funkcje z tabelki, poza wyborem rodzaju zasilania niestety. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi