Skocz do zawartości

Zakup Lipo 6S z Chin, UK lub inne tanie i dobre strony świata...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie gdzie teraz kupujecie pakiety Lipo??

Od jakiegoś czasu widzę problem z zakupem np w HK a konkretnie w przesyłką do PL.

Ale nawet jak już ogarnie się kogoś zaprzyjaźnionego w UK jak kiedyś to akurat takich pakietów jak potrzeba to nie ma z wysyłką do UK.

Osobiście potrzebuję 6S i powoli zaczynam dochodzić do wniosku, że chyba czas zacząć kupować pakiety Tattu ale do amatorskich zastosowań pakiety min 4x 6S 12000mAh lub podobne pojemności a kwota jaką trzeba położyć przestaje być hobbystyczna...

Opublikowano

W hk masz dostępne pakiety z magazynu europejskiego. Dosyć ze idą kilka dni to jeszcze koszt przesyłki kurierem to coś ok 11$.

Moze na zły magazyn patrzyles?

A jeśli rozwazasz Tattu to warto też wziąć pod uwagę SLSY.

Opublikowano

HK z żadnego magazynu nie wyślą 6S do PL.

Nawet są problemy do UK z poza UK a jak na złość magazyn UK ostatnimi czasy jest bardzo ubogi w 6S.

Dlatego założyłem ten temat :)

Opublikowano

A to nawet nie wiedziałem. Kiedyś jak kupowałem pakiety z HK to pamiętam, że były problemy z Chinami (zmiany uprzewoźnika) natomiast z EU zawsze wszystko dochodziło.

A dopytam z ciekawości - problem dotyczy tylko 6S czy generalnie lipoli? Jakieś 3S dla kolegi brałem pół roku temu i poszły pomimo, że ilość była nie mała...

Opublikowano

HK z żadnego magazynu nie wyślą 6S do PL.

Na pewno tak jest? Na próbę wziąłem jeden pakiet 6S z magazynu EU i doszło do płatności, potwierdzenie adresu, sposobu wysyłki (był tylko za 11$) itd

Nie potrzebuję akurat teraz ale wyglądało tak jakby miało zadziałać normalnie.

Opublikowano

No wszystkie to może przesada bo jakieś malutkie wyślą ale większe jak np. 6S 10000mAh nie wyślą i będziesz miał taki komunikat:

There aren't any shipping options available at your location from this warehouse. Try providing additional address information or changing the warehouse.

I generalnie z żadnego magazynu nie wyślą.

Najniżej zszedłem do 6S 5200mAh i też nie wyślą.

Z 3S już nie ma takiego problemu ale takich pakietów to ja nie potrzebuję bo nie ma 10000mAh 3S

Opublikowano

Sprowadzałem wielokrotnie 4S. Ostatnio w listopadzie/grudniu, zdaje się.

Przed chwila próbowałem zamówić z EU warehouse, doszedłem do etapu "płatność" i bez problemu.

W którym momencie pokazuje Ci ten komunikat?

Opublikowano

Sprowadzałem wielokrotnie 4S. Ostatnio w listopadzie/grudniu, zdaje się.

Przed chwila próbowałem zamówić z EU warehouse, doszedłem do etapu "płatność" i bez problemu.

W którym momencie pokazuje Ci ten komunikat?

Już na początku gdy chcesz przeliczyć koszty przesyłki.

Jak potrzeba 6s to można kupić 2 szt 3s i połączyć szeregowo.

Tylko ja potrzebuję minimum 16000mAh i tu jest trochę problem. Musiał bym ładować 4szt ~3S 8000mAh.

Jeszcze nie mierzyłem maxymalnego prądu ale 150A na pewno przekroczę z silnikami 8x HP4114 Pro 400KV

Opublikowano

No tak ale to jest tylko 2200mAh.

Wcześniej napisałem że 5200mAh już nie da rady a takie no można by 4 sztuki lub 2 na krótki lot użyć.

post-20317-0-30903600-1492786243_thumb.jpg

Opublikowano

To był tylko przykład.

W EU i UK nie ma tak dużych pakietów 6S i nie wiadomo kiedy będą dostępne wg. pani z chata.

Dlatego ciekaw jest innej alternatywy dla pakietów 6S od ~8000mAh i większych.

Łączenie 3S szeregowo to raczej słaby pomysł bo musiał bym np pakować 4 pakiety by osiągnąć ponad 10000mAh 6S.

Opublikowano

Bardzo ciekawe opcje dla mnie.

https://www.akumulatoryrc.pl/pl/p/SLS-APL-10000mAh-6S1P-22%2C2V-25C-40C/293

https://www.akumulatoryrc.pl/pl/p/SLS-Quantum-10000mAh-6S1P-22%2C2V-25C-40C/554

Muszę poczytać czy warto dopłacać za APL. Za to Quantum cenowo bardzo korzystnie wypadają na tle Tattum o tej samej pojemności i efektywności prądowej.

Jakość wstępnie chyba porównywalna właśnie z Tattum.

Opublikowano

Jakość podobna. SLSy trochę testowałem i cenie za to, że parametry, które mają podane oznaczają w praktyce "co najmniej" a nie "do" ;)

SLSY z powodzeniem używane są tez w racerach, to też dobrze o nich świadczy.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.