RobertK Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Temat powstał zgodnie z sugestią Zachęcam wszystkich do wklejania zdjęć i filmów swoich odrzutowców. Poniżej jeden z moich pierwszych jetów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
solainer Opublikowano 7 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2017 Zdjęcia nie mam ale załączam film. Pierwszy mój lot w życiu modelem z napędem turbinowym. Co prawda model nie mój ale jako że pilotowałam to uważam że mogę dodać. Model to Hot-spot. Myślę, że na większym lotnisku wrócił by na ziemię w jednym kawałku, a tak to po tym locie wymagał remontu. Obecnie od tamtego lotu stoi nie używany i czeka na lepsze czasy. Na chwilę obecną uważam, że jestem na niego za cienki. Kolejny model, który poskładałem i ulotniłem, również nie mój. Być może to jedyny model w Polsce z napędem Turbośmigłowym. Tucano z CARF. Napędza go JetCat SPT5. Wedle moich osobistych odczuć najlepszy w pilotażu model jakim latałem. Obecnie po kliku lotach, montuję w nim oświetlenie i pewnie jeszcze parę razy nim polatam w tym sezonie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 7 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2017 Cześć! Moja przygoda z jetami zaczęła się bardzo dawno temu. Pierwszym moim "jetem" był model samolotu F-18 Hornet .Konstrukcja drewniana, chowane podwozie, napędzany był silnikiem Webra Speed 61 z rurą rezonansową .....i śmigłem pchającym. Długośc modelu 179 cm, rozpiętośc 145cm. Przepięknie latał. W tamtych latach to była sensacja na lotnisku. Plany modelu mam do dzisiaj. Przepraszam za jakość zdjęć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jurek_O. Opublikowano 8 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2017 Dorzucę coś od siebie. Poniżej film z oblotu mojego pierwszego prawdziwego jeta RC - Hotspota kupionego od Roberta: http://youtu.be/dPYf_Pi_VzQ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertK Opublikowano 8 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2017 A to mój pierwszy "odrzutowiec" F-16 wykonany na podstawie plastikowego modelu w skali 1:48 (w latach kiedy powstał plany F-16 nie były dostępne /osiągalne dla mnie.) Model posiadał niezbyt efektywny napęd tunelowy i jak widać na zdjęciu zostały nieco powiększone powierzchnie nośne. Dostarczył mi dużo emocji podczas niskich przelotów ,bardzo miło go wspominam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 10 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2017 Następny to też F-18 . Napęd to : Wentylator Ramtec + Os Max 91 Vrdf . Długość - 180 cm, rozpiętość - 125 cm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertK Opublikowano 10 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2017 Model F-15 wykonany z planów Pawla Bosaka , napędzany śmigłem pchającym z silnikiem 10ccm (początek lat 90-tych) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 18 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2017 Następnym był F-22 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertK Opublikowano 23 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2017 Mig-15 DF wykonany na podstawie planów. Napędzany silnikiem Webra Speed 61R. Model z bardzo ciekawą historią. Kilka lat temu trafił do czeskich modelarzy ,którzy po lekkim liftingu zdjęli z niego formę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 28 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2017 DZIEŃ DOBRY! Następny jet to Mig -29. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertK Opublikowano 2 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2017 Mój nie miał szachownic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 2 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2017 Cześć Robert! Zauważyłeś że jakoś mało chętnych do pokazywania swoich jetów???. Ty, ja i Piotrek . A gdzie reszta? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
solainer Opublikowano 2 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2017 No właśnie a liczyłem że się jeszcze ktoś ujawni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertK Opublikowano 4 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2017 Cześć Robert! Zauważyłeś że jakoś mało chętnych do pokazywania swoich jetów???. Ty, ja i Piotrek . A gdzie reszta? Cześć Lucjan, Liczę ,że pozostali koledzy w końcu wrzucą zdjęcia swoich modeli ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 12 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2017 Następny F , tym razem F-16 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vader Opublikowano 12 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2017 Witam szanownych kolegów Ten właśnie Mig 15 DF należący do Roberta na lotnisku w Ułężu wystartował pomyślnie wyrzucony z ręki . Pamiętam to dokładnie bo go sam rzucałem . Pozdrawiam Paweł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nielot Opublikowano 12 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2017 Wiem że to trochę nie tak ale pochwalę się w imieniu naszego kolegi Tomka który na naszym Białostockim lotnisku ma cały dywizjon jet-ów. Ten MiG 29 to jeden z nich. Już czeka na oblot Mig 21 wykonany w tym roku. Modele wykonane własnoręcznie przez Tomka z planów.https://www.youtube.com/watch?v=eZa7-7IdkXQ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr jet Opublikowano 12 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2017 Pogratuluj Koledze! Fajne modele. Lucjanie,Robercie ciekawe ilu jeszcze Kolegów"kryje się po krzakach". To Fajne że Jety stają się coraz popularniejsze! Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nielot Opublikowano 12 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2017 Pogratuluj Koledze! Fajne modele. Lucjanie,Robercie ciekawe ilu jeszcze Kolegów"kryje się po krzakach". To Fajne że Jety stają się coraz popularniejsze! Pozdrawiam! Pogratuluję! Mój kolega po prostu nie udziela się na forach ale zdolniacha z niego jest! W tamtym roku zaprosił kolegę z Austrii z modelami Jet-ów. Cały weekend huczeli na niebie a ślady na trawie są do dzisiaj co widać na udostępnionym filmie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 14 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2017 Modele Lucjana widziałem, są super wykonane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi