mawwo Posted May 3, 2017 Share Posted May 3, 2017 Używam od paru dni vario Graupnera z MZ-18 , na słuchawkach gada do mnie po czesku (szkoda że nie po ludzku czyli PL) i jest OK. Odczytuje z karty logi programem grStudio i dczyt wysokości jest chwilowy w czasie rzeczywistym co mi niewiele pokazuje . Czy jest możliwość zobaczyć przebieg wysokości w czasie lotu w trybie graficznym funkcji wysokości w czasie . Link to comment Share on other sites More sharing options...
psiwak Posted May 3, 2017 Share Posted May 3, 2017 Do odczytu logów ściągnij Data Explorer, potężniejsze narzędzie. W ostateczności możesz wyeksportować do excela i tam obrobić dane. Jeśli chodzi o język to kwestia zmiany w nadajniku, niestety mam mc-20 więc nie wiem jak w twoim radiu się to robi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mawwo Posted May 3, 2017 Author Share Posted May 3, 2017 Niestety nie mogę otworzyć Data Explorerem ani excelem , plik jest typu .bin , nie mogę go dodać . . Język sam przestawiłem na czeski bo jakoś z nim łatwiej niż np. z niemieckim . Link to comment Share on other sites More sharing options...
otp2 Posted May 4, 2017 Share Posted May 4, 2017 Jeśli dobrze pamiętam to w Data Explorer nie otwieraj tylko zaimportuj plik i pójdzie. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
stema Posted May 4, 2017 Share Posted May 4, 2017 Język sam przestawiłem na czeski bo jakoś z nim łatwiej niż np. z niemieckim . Jak to jest, że wciąż Polsce każą czekać za drzwiami ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mawwo Posted May 4, 2017 Author Share Posted May 4, 2017 Jeśli dobrze pamiętam to w Data Explorer nie otwieraj tylko zaimportuj plik i pójdzie. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk No nie bardzo chce zaimportować , dopuszczalne do importu pliki to .xmi i .csv a u mnie logi są w .bin . Jak to jest, że wciąż Polsce każą czekać za drzwiami ? No właśnie ciekawe czy dlatego że PL to mały rynek zbytu i nie chcą ponosić kosztów , czy wprost przeciwnie duży i dlatego też olewają bo bez wersji PL i tak się sprzedaje . Link to comment Share on other sites More sharing options...
otp2 Posted May 4, 2017 Share Posted May 4, 2017 No nie bardzo chce zaimportować , dopuszczalne do importu pliki to .xmi i .csv a u mnie logi są w .bin . Co prawda nie mam DataExplorera na obecnym komputerze, ale podejrzałem na youtube i jednak dobrze pamiętałem. Na 100% importuje logi graupnera. I teraz pytanie czy u Ciebie nie chce zaimportować tego logu z rozszerzeniem .bin czy go nie widzi ? Zobacz tutaj przykładowy tutek od 4.47min importuje bina z logiem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mawwo Posted May 5, 2017 Author Share Posted May 5, 2017 SUPER podpowiedź , jestem Twoim dłużnikiem (mogę się zrewanżować frezowaniem CNC) Mój błąd polegał na tym , że zły program użyłem Data_Explorer zamiast DataExplorer . Mam wszystko to co chciałem . Jeszcze raz Dziękuję Log Astra 2.pdf Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts