Nielot Opublikowano 23 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2017 Prośba do kolegów o poradę. Zostałem obdarowany przez dobrego człowieka w/w nadajnikiem z nalotem 6 godz. czyli prawie nic. Jest w Mode 2 czyli gaz po lewej. Używam całe życie Mode 1 Czytając instrukcję to nadajnik może pracować i w jednym i drugim po odpowiednim przełożeniu zapadek na drążkach. Nigdy nie miałem Futaby , latam na Graupnerze. Koledzy na lotnisku posiadają MZ14 i jak twierdzą jest to to samo radio tylko w innym ubraniu i twierdzą że nie jest łatwo zmienić mode.Po lekturze internetu w temacie to trzeba zaniżyć wersję oprogramowania , użyć narzędzi zmiany mode i kalibracji drążków. Mam oprogramowanie wersji 1.6 oczywiście 2,4 Ghz też, mam zmianę mode w nadajniku tylko po ustawieniu mode 1 i akceptacji , okno mode 2 jest też podświetlone i do końca nie wiem czy tak ma być, czy faktycznie trzeba te kombinacje z oprogramowaniem robić czy za 50 Euro w serwisie za granicą. Być może zapisane modele w pamięci radia powodują że zmiana mode nie do końca jest akceptowana. Po graupnerze MC19 to teraz mam masę kolorowych okienek i nie ogarniam tego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arek Morawski Opublikowano 23 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2017 Prośba do kolegów o poradę. Zostałem obdarowany przez dobrego człowieka w/w nadajnikiem z nalotem 6 godz. czyli prawie nic. Jest w Mode 2 czyli gaz po lewej. Używam całe życie Mode 1 Czytając instrukcję to nadajnik może pracować i w jednym i drugim po odpowiednim przełożeniu zapadek na drążkach. Nigdy nie miałem Futaby , latam na Graupnerze. Koledzy na lotnisku posiadają MZ14 i jak twierdzą jest to to samo radio tylko w innym ubraniu i twierdzą że nie jest łatwo zmienić mode.Po lekturze internetu w temacie to trzeba zaniżyć wersję oprogramowania , użyć narzędzi zmiany mode i kalibracji drążków. Mam oprogramowanie wersji 1.6 oczywiście 2,4 Ghz też, mam zmianę mode w nadajniku tylko po ustawieniu mode 1 i akceptacji , okno mode 2 jest też podświetlone i do końca nie wiem czy tak ma być, czy faktycznie trzeba te kombinacje z oprogramowaniem robić czy za 50 Euro w serwisie za granicą. Być może zapisane modele w pamięci radia powodują że zmiana mode nie do końca jest akceptowana. Po graupnerze MC19 to teraz mam masę kolorowych okienek i nie ogarniam tego. Tu jest link do instrukcji FX40, strona 9. http://turbinenheli.at/app/download/5777240296/Bedienungsanleitung+FX40.pdf W FX30 zmiana mode na zaprogramowanym modelu kasowała wszystkie ustawienia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 23 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2017 Prośba do kolegów o poradę. Zostałem obdarowany przez dobrego człowieka w/w nadajnikiem z nalotem 6 godz. czyli prawie nic. Jest w Mode 2 czyli gaz po lewej. latam na Graupnerze. Po graupnerze MC19 to teraz mam masę kolorowych okienek i nie ogarniam tego. Porada: Pozostań przy Graupnerze. Zostaw te mode 2 i obdaruj nadajnikiem mnie, bo akurat latam na takim ustawieniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nielot Opublikowano 23 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2017 Porada: Pozostań przy Graupnerze. Zostaw te mode 2 i obdaruj nadajnikiem mnie, bo akurat latam na takim ustawieniu. Poczekaj jeszcze trochę Krzychu, jak nie ogarnę tych okienek to.....Niestety prezent ma pozostać na białostockiej ziemi Nie wiem czy ełcka kraina jest w stanie przyjąć takie kolorowe cudo.Pozdrawiam Cię i się chyba zobaczymy niedługo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nielot Opublikowano 25 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2017 Temat zamknięty, radio ogarnięte Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi