AdamOld Posted June 6, 2017 Share Posted June 6, 2017 Po Wicherku 25 RC przyszła pora na inny model. Wydrukowałem plany Piperka Comanche wielkości 54" jak również powiększone o 40%. W jednym rozpiętość to 1371mm a drugim to 1920mm. Na zdjęciach jest plan 54". Który wybrać do "strugania" ? . Mam silnik ASP .46 i jego chciałbym zastosować. Wicherek którego niedawno zbudowałem lata na ASP .32. Link to comment Share on other sites More sharing options...
poharatek Posted June 6, 2017 Share Posted June 6, 2017 Wzrok mnie myli, czy też na planach jest narysowany odbiornik lampowy? Łoj....Ależ to były czasy - lądowanie, jak z ładunkiem jajek na pokładzie Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdamOld Posted June 6, 2017 Author Share Posted June 6, 2017 Wzrok mnie myli, czy też na planach jest narysowany odbiornik lampowy? Łoj....Ależ to były czasy - lądowanie, jak z ładunkiem jajek na pokładzie Dokładnie tak, odbiornik lampowy, to jest plan z 1957 roku. Ja niestety nie mam takowego odbiornika, więc będę zmuszony zamontować teraźniejszy . Link to comment Share on other sites More sharing options...
f-150 Posted June 6, 2017 Share Posted June 6, 2017 Druga opcja odpada.Model jest stary i bardzo "grubo"zaprojektowany,Sporo jest do pokombinowania aby go ulżyć.Oscylował bym z wymiarami do max.1500 mm i próbować się zmieścić w wadze do 3200g.Na pewno do przeróbki jest poszycie kadłuba i na pewno skrzydła.Jako że nie będzie (tak przypuszczam) makieta to poszerzyłbym skrzydła na końcach ,bo te są mocno zbieżne i możesz mieć problemy z lądowaniami. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdamOld Posted June 7, 2017 Author Share Posted June 7, 2017 Wojtku, jeśli Ty będziesz miał problemy z lądowaniem (mniemam że mi go oblatasz) to model wyląduje pod sufitem i będę się cieszył z jego wykonania. A taki zbudował Jack Stafford, http://www.dav.ie/comanche.html, Może z tych dwóch projektów wystrugać nowy? Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdamOld Posted April 9, 2018 Author Share Posted April 9, 2018 Po powrocie do świata zdrowych będę budował ten model. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
stema Posted April 9, 2018 Share Posted April 9, 2018 ... Może z tych dwóch projektów wystrugać nowy? ... no i "podumaj" nad bagnetami. Czy to akrobat, czy nie ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
f-150 Posted April 9, 2018 Share Posted April 9, 2018 Nie ma co dumać.Już dawno wydumane i narysowane Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts