AdamOld Opublikowano 6 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2017 Po Wicherku 25 RC przyszła pora na inny model. Wydrukowałem plany Piperka Comanche wielkości 54" jak również powiększone o 40%. W jednym rozpiętość to 1371mm a drugim to 1920mm. Na zdjęciach jest plan 54". Który wybrać do "strugania" ? . Mam silnik ASP .46 i jego chciałbym zastosować. Wicherek którego niedawno zbudowałem lata na ASP .32. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poharatek Opublikowano 6 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2017 Wzrok mnie myli, czy też na planach jest narysowany odbiornik lampowy? Łoj....Ależ to były czasy - lądowanie, jak z ładunkiem jajek na pokładzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamOld Opublikowano 6 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2017 Wzrok mnie myli, czy też na planach jest narysowany odbiornik lampowy? Łoj....Ależ to były czasy - lądowanie, jak z ładunkiem jajek na pokładzie Dokładnie tak, odbiornik lampowy, to jest plan z 1957 roku. Ja niestety nie mam takowego odbiornika, więc będę zmuszony zamontować teraźniejszy . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 6 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2017 Druga opcja odpada.Model jest stary i bardzo "grubo"zaprojektowany,Sporo jest do pokombinowania aby go ulżyć.Oscylował bym z wymiarami do max.1500 mm i próbować się zmieścić w wadze do 3200g.Na pewno do przeróbki jest poszycie kadłuba i na pewno skrzydła.Jako że nie będzie (tak przypuszczam) makieta to poszerzyłbym skrzydła na końcach ,bo te są mocno zbieżne i możesz mieć problemy z lądowaniami. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamOld Opublikowano 7 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2017 Wojtku, jeśli Ty będziesz miał problemy z lądowaniem (mniemam że mi go oblatasz) to model wyląduje pod sufitem i będę się cieszył z jego wykonania. A taki zbudował Jack Stafford, http://www.dav.ie/comanche.html, Może z tych dwóch projektów wystrugać nowy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamOld Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Po powrocie do świata zdrowych będę budował ten model. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stema Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2018 ... Może z tych dwóch projektów wystrugać nowy? ... no i "podumaj" nad bagnetami. Czy to akrobat, czy nie ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Nie ma co dumać.Już dawno wydumane i narysowane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi