mars2 Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Witam! Kupiłem silnik Emax2215/25, regulator Emax 25A i programator do regulatorów Emax, podłączyłem to wszystko do siebie i baterię i odbiornik. Jakoś to wszystko "zaprogramowałem " (może źle) probuje uruchomić silnik a on piszczy(wydaje sygnał) i drga a na drążek gazu nie reaguje. Nie wiem co zrobić. Proszę o pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobra Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Najbardziej prawdopodobne jest uszkodzenie silnika: urwany przewód, zimny lut lub zwarcie. Sprawdzałeś miernikiem? Na innym ustawieniu timingu jest tak samo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mars2 Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Jakim miernikem??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Spróbuj zmienić rewers kanału gazu. U mnie takie objawy były gdy przed sprawdzeniem działania silnika i regla nie zaprogramowałem nowego modelu w nadajniku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mars2 Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Fokker ale jak zamienić przekręcić czy kupić nowy??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobra Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Jakim miernikem??? omomierzem lub amperomierzem + bateria + żarówka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Miałem coś podobnego z silnikiem WOW RC 2712. Okazało się, że podpiąłem regulator pod zły kanał odbiornika i drgnięcia gazu pochodziły od sygnału na serwo (mam kiepski nadajnik z marnymi potencjometrami). Podobnie miałem brak reakcji, kiedy odwróciłem wtyczkę o 180 stopni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek2220 Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Fokker ale jak zamienić przekręcić czy kupić nowy??? Ja bym powiedział że na aparaturze zmienić.Konkretnie w ustawieniach.Nie wiem jak to jest u Ciebie ale w moim eclipsie mam to w kategori REV (zapewne w innych jest tak samo ale nie mam porównania ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mars2 Opublikowano 1 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Września 2008 Może ma ktoś instrukcje do programatora Emax?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 1 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2008 Podłączasz kartę do regulatora i następnie napiecie zasilające. Pojawiają się ustawienia zapisane w programatorze - świecą odpowiednie diodki - jak nie swiecą to ta karta nie nadaje się do tego regulatora (w tej samej "obudowie" są karty do różnych programatorów ). Jak chcesz coś zmienić, to są kursory góra/dół i lewo/prawo ("jadąc" zapalają się diodki) - ustawiasz co chcesz mieć (świecą odpowiednie diody) i naciskasz OK (mignie connecting). Odłączasz zasilanie i odłączasz kartę. PS To chyba najprostsza z kart programujących, myślę o np takiej http://www.allegro.pl/item428364077_regulator_emax_25a_z_karta_prog_od_macrotech.html Edit: karta = programator Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mars2 Opublikowano 1 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Września 2008 Programator Emax tylko troche inny. Kupiłem go tydzień temu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 1 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2008 w tej samej "obudowie" są karty do różnych programatorów Ja mam takie do zupełnie innych regulatorów (np Feigao, Turnigy, Himodel), zasada obsługi jest identyczna. Ważne, żeby najpierw połączyć regulator z kartą, a dopiero włączyć zasilanie regulatora. Jak regulator nie ma BECa musi być jeszcze oddzielne zasilanie przez Y kabel. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.