Paweł_Konstruktor Opublikowano 28 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2017 Witam wszystkich! Od ok. pół roku noszę się z zamiarem zbudowania swojego pierwszego ,,poważnego" (rozpiętość <1200 mm) modelu. Z racji tego, że dostępność zestawów do samodzielnego złożenia w interesującej mnie kategorii i rozmiarze (WWII; 1200-1500 mm) jest raczej mizerna, bardzo dużo szperam w poszukiwaniu planów i natknąłem się na wiele takich oznaczonych ,,by Royal Marutaka". I teraz pytanie: budował kiedyś ktoś z Was z tych planów? Latał ktoś z Was takim czymś? Chciałbym wiedzieć, ile te plany są warte, aby nie budować przez 2 lata jakiegoś nielota, który rozsypie się przy pierwszej próbie startu. Pozdrawiam, Paweł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziobak Opublikowano 28 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2017 p-51d_mustang_marutaka.pdf kawasaki_ki-61_hien.pdf FW190.pdf a6m2_zero_61in.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 29 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2017 @przemo budował kilka modeli z Marutaki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł_Konstruktor Opublikowano 29 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2017 Rozumiem, wiesz może jak mu te modele latały? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stema Opublikowano 29 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2017 @przemo budował kilka modeli z Marutaki. Rozumiem, wiesz może jak mu te modele latały? Tak sobie myślę, że jeśli budował drugi i następne to musiały nieźle latać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 29 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2017 Paweł, pomyślałem, że jak podałem Ci nick forumowy, to zadasz sobie trud i go wklepiesz i może nawiążesz kontakt lub odnajdziesz stosowne relacje. Eeech, komputer rozleniwia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi