Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mnie propozycja nowej klasy E jakos nie przekonuje. Jest przeciez F5B dla tych co lubia adrenaline; a przeciez F3B to F5B bez silnika (lub raczej F5B to F3B z silnikiem ;) ).

Dla tych co sie bali spidu i kilowatow powstalo F5J  i zalatwilo moim zdaniem sprawe...

edit:

...Marcin czytal w moich myslach...

Opublikowano

A co się dzieje w temacie F5B? Czy to właśnie nie jest oficjalny (elektryczny) odpowiednik F3B (tak jak w F3J - F5J). Czy nie będzie problemu z nazwą tej nowej klasy?

Mnie propozycja nowej klasy E jakos nie przekonuje. Jest przeciez F5B dla tych co lubia adrenaline; a przeciez F3B to F5B bez silnika (lub raczej F5B to F3B z silnikiem ;) ).

Dla tych co sie bali spidu i kilowatow powstalo F5J  i zalatwilo moim zdaniem sprawe...

edit:

...Marcin czytal w moich myslach...

F5B to nie odpowiednik F3B. Różnice regulaminowe są spore w wykonywaniu zadań, których ilość też nie jest taka sama.

F5J nie powstało dlatego, że ktoś bał się mocy w F5B...

Opublikowano

F5b to dopiero klasa wykopaliskowa. Jesli na całym świecie w zawodach pucharu świata sklasyfikowanych jest ok 50 zawodników, to jej przyszłość jest mizerna. Widać moc to nie to co jest intrygujące dla większości.

Opublikowano

Fotosy z zawodów świetne.

Ja liczę że F3B nie zniknie bo akurat model kupiłem :D Winda też jest ;)

Kamil! Jesteś wielki! Jeszcze chwila a w przyszłym roku będzie latać trzech juniorów w Polsce ;)

Model rewelacyjny na początek i nie tylko

• 1 rok później...
Opublikowano

...Podczas jednego z konkursow (tych wykopaliskowych) mialem okazje zamienic pare slow z belgijskimi dzialaczami F3B. Wyglada na to, ze motorek w tej klasie to jednak (stety/niestety) tylko kwestia przyszlosci a nawet juz terazniejszosci w niektorych krajach. Wyczulem, ze zainteresowani dyscyplina nie beda bronic tradycji (wyciagarek) przede wszystkich ze wzgedow czysto pratycznych. Propozycja zmian juz poszla do biura FAI...

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.