wspinacz1 Opublikowano 2 Września 2008 Opublikowano 2 Września 2008 Hej wszystkim. mam pytanie jak podpiac elektryke aby wszystko dzialalo? oto mój zestaw: -ROXXY BL-CONTROL 940-6 regulator do silników bezszczotkowych IN/OUT Runner New Cool Power FET - Robbe. -Silnik bezszczotkowy Roxxy BL-Outrunner 4250/07 produkcji Robbe. -Pakiet napędowy FullyMax Li-Pol 11.1V 3300mAh 22C(40C) eXtremePower new-formula. -FUTABA 4EXA 4-kanałowe komputerowe radio PPM (FM) z odbiornikiem R136F 6-kanałów 35MHz FM i serwomechanizmami. ja to wszystko podłączylem niby wszystko dziala ale cos silnik nie chce sie krecic tylko w regulatorze czerwona dioda sie swieci i wydaje ton dzwiekowy. prosze o rade. Pozdrawiam Grzesiek.
cobra Opublikowano 2 Września 2008 Opublikowano 2 Września 2008 Nie znam tego regulatora, ale może nie masz ustawionej przepustnicy na zero? To takie zabezpieczenie w regulatorze, przed przypadkowym włączeniem silnika.
wspinacz1 Opublikowano 2 Września 2008 Autor Opublikowano 2 Września 2008 no nie wiem niby drążek był w pozycji wyłaczonej jesli o to chodzi...? a na jakie kolwiek reakcje silnik nie reagowal :cry:
cobra Opublikowano 2 Września 2008 Opublikowano 2 Września 2008 Czy regulator nie jest czasem w trybie samochodowym? Wtedy zero gazu jest na środku.
wspinacz1 Opublikowano 2 Września 2008 Autor Opublikowano 2 Września 2008 nie to napewno nie to. kurcze niewiem co mam zrobic??
Milko Opublikowano 2 Września 2008 Opublikowano 2 Września 2008 A może regulator masz źle podpięty pod silnik(złe fazy) -tyle że w tedy chociaż by drgną-albo jeszcze musisz zaprogramować regiel przed praca-dostałeś jakąś instrukcje do regla?.
Marcin Opublikowano 2 Września 2008 Opublikowano 2 Września 2008 sprawdź rewers na gazie - moze drążek na dole jest a gaz ma rewers i aparatura działa jakby był gaz na max albo trymer gazu na dół - u mnie w starym Flash 5x tak było albo EPA gazu daj do oporu
hubert_tata Opublikowano 2 Września 2008 Opublikowano 2 Września 2008 Tak na przyszłość, to przy takim rozbudowanym regulatorze zainwestuj w programator: http://www.rcskorpion.pl/product_info.php?products_id=3310
wspinacz1 Opublikowano 3 Września 2008 Autor Opublikowano 3 Września 2008 no niby jak go podpinam to tam silnik lekko drga ale nic wiecej. no i sygnal tonowy pika.
MacFlyer Opublikowano 3 Września 2008 Opublikowano 3 Września 2008 mówiłem Ci już żebyś się zemną skontaktował, wszystko bym Ci wytłumaczył [no może prawie]
wspinacz1 Opublikowano 3 Września 2008 Autor Opublikowano 3 Września 2008 no dobra a ten regulator podpina sie do odbiornika tam gdzie jest B czy pod dany kanał który który reguluje obroty silnika? bo jak podpiąłem pod B to niby wszystko działało ale silnik nie reagował a jak pod kanał to już było dobrze i silnik reagował i nie wiem czy tak może być??
Ja-Jacek Opublikowano 3 Września 2008 Opublikowano 3 Września 2008 No Bingo!!!!Regulator podpina sie pod kanal ktory obsluguje silnik ,a nie pod B.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.