wspinacz1 Opublikowano 2 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2008 Hej wszystkim. mam pytanie jak podpiac elektryke aby wszystko dzialalo? oto mój zestaw: -ROXXY BL-CONTROL 940-6 regulator do silników bezszczotkowych IN/OUT Runner New Cool Power FET - Robbe. -Silnik bezszczotkowy Roxxy BL-Outrunner 4250/07 produkcji Robbe. -Pakiet napędowy FullyMax Li-Pol 11.1V 3300mAh 22C(40C) eXtremePower new-formula. -FUTABA 4EXA 4-kanałowe komputerowe radio PPM (FM) z odbiornikiem R136F 6-kanałów 35MHz FM i serwomechanizmami. ja to wszystko podłączylem niby wszystko dziala ale cos silnik nie chce sie krecic tylko w regulatorze czerwona dioda sie swieci i wydaje ton dzwiekowy. prosze o rade. Pozdrawiam Grzesiek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobra Opublikowano 2 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2008 Nie znam tego regulatora, ale może nie masz ustawionej przepustnicy na zero? To takie zabezpieczenie w regulatorze, przed przypadkowym włączeniem silnika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wspinacz1 Opublikowano 2 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Września 2008 no nie wiem niby drążek był w pozycji wyłaczonej jesli o to chodzi...? a na jakie kolwiek reakcje silnik nie reagowal :cry: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobra Opublikowano 2 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2008 Czy regulator nie jest czasem w trybie samochodowym? Wtedy zero gazu jest na środku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wspinacz1 Opublikowano 2 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Września 2008 nie to napewno nie to. kurcze niewiem co mam zrobic?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milko Opublikowano 2 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2008 A może regulator masz źle podpięty pod silnik(złe fazy) -tyle że w tedy chociaż by drgną-albo jeszcze musisz zaprogramować regiel przed praca-dostałeś jakąś instrukcje do regla?. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 2 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2008 sprawdź rewers na gazie - moze drążek na dole jest a gaz ma rewers i aparatura działa jakby był gaz na max albo trymer gazu na dół - u mnie w starym Flash 5x tak było albo EPA gazu daj do oporu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 2 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2008 Tak na przyszłość, to przy takim rozbudowanym regulatorze zainwestuj w programator: http://www.rcskorpion.pl/product_info.php?products_id=3310 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wspinacz1 Opublikowano 3 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Września 2008 no niby jak go podpinam to tam silnik lekko drga ale nic wiecej. no i sygnal tonowy pika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacFlyer Opublikowano 3 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2008 mówiłem Ci już żebyś się zemną skontaktował, wszystko bym Ci wytłumaczył [no może prawie] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wspinacz1 Opublikowano 3 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Września 2008 no dobra a ten regulator podpina sie do odbiornika tam gdzie jest B czy pod dany kanał który który reguluje obroty silnika? bo jak podpiąłem pod B to niby wszystko działało ale silnik nie reagował a jak pod kanał to już było dobrze i silnik reagował i nie wiem czy tak może być?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ja-Jacek Opublikowano 3 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2008 No Bingo!!!!Regulator podpina sie pod kanal ktory obsluguje silnik ,a nie pod B. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.