wspinacz1 Posted September 2, 2008 Posted September 2, 2008 Hej wszystkim. mam pytanie jak podpiac elektryke aby wszystko dzialalo? oto mój zestaw: -ROXXY BL-CONTROL 940-6 regulator do silników bezszczotkowych IN/OUT Runner New Cool Power FET - Robbe. -Silnik bezszczotkowy Roxxy BL-Outrunner 4250/07 produkcji Robbe. -Pakiet napędowy FullyMax Li-Pol 11.1V 3300mAh 22C(40C) eXtremePower new-formula. -FUTABA 4EXA 4-kanałowe komputerowe radio PPM (FM) z odbiornikiem R136F 6-kanałów 35MHz FM i serwomechanizmami. ja to wszystko podłączylem niby wszystko dziala ale cos silnik nie chce sie krecic tylko w regulatorze czerwona dioda sie swieci i wydaje ton dzwiekowy. prosze o rade. Pozdrawiam Grzesiek.
cobra Posted September 2, 2008 Posted September 2, 2008 Nie znam tego regulatora, ale może nie masz ustawionej przepustnicy na zero? To takie zabezpieczenie w regulatorze, przed przypadkowym włączeniem silnika.
wspinacz1 Posted September 2, 2008 Author Posted September 2, 2008 no nie wiem niby drążek był w pozycji wyłaczonej jesli o to chodzi...? a na jakie kolwiek reakcje silnik nie reagowal :cry:
cobra Posted September 2, 2008 Posted September 2, 2008 Czy regulator nie jest czasem w trybie samochodowym? Wtedy zero gazu jest na środku.
wspinacz1 Posted September 2, 2008 Author Posted September 2, 2008 nie to napewno nie to. kurcze niewiem co mam zrobic??
Milko Posted September 2, 2008 Posted September 2, 2008 A może regulator masz źle podpięty pod silnik(złe fazy) -tyle że w tedy chociaż by drgną-albo jeszcze musisz zaprogramować regiel przed praca-dostałeś jakąś instrukcje do regla?.
Marcin Posted September 2, 2008 Posted September 2, 2008 sprawdź rewers na gazie - moze drążek na dole jest a gaz ma rewers i aparatura działa jakby był gaz na max albo trymer gazu na dół - u mnie w starym Flash 5x tak było albo EPA gazu daj do oporu
hubert_tata Posted September 2, 2008 Posted September 2, 2008 Tak na przyszłość, to przy takim rozbudowanym regulatorze zainwestuj w programator: http://www.rcskorpion.pl/product_info.php?products_id=3310
wspinacz1 Posted September 3, 2008 Author Posted September 3, 2008 no niby jak go podpinam to tam silnik lekko drga ale nic wiecej. no i sygnal tonowy pika.
MacFlyer Posted September 3, 2008 Posted September 3, 2008 mówiłem Ci już żebyś się zemną skontaktował, wszystko bym Ci wytłumaczył [no może prawie]
wspinacz1 Posted September 3, 2008 Author Posted September 3, 2008 no dobra a ten regulator podpina sie do odbiornika tam gdzie jest B czy pod dany kanał który który reguluje obroty silnika? bo jak podpiąłem pod B to niby wszystko działało ale silnik nie reagował a jak pod kanał to już było dobrze i silnik reagował i nie wiem czy tak może być??
Ja-Jacek Posted September 3, 2008 Posted September 3, 2008 No Bingo!!!!Regulator podpina sie pod kanal ktory obsluguje silnik ,a nie pod B.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.