rafix Opublikowano 3 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2007 Tak siedząc w domu i się nudząc pomyślałem żeby każdy kto tutaj zaglądnie wstawił fotkę swojego pierwszego modelu o ile ma fotkę albo model . Zobaczymy jakich modeli najczęsciej zaczynają modelarze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelarzkobi Opublikowano 3 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2007 O to mój pierwszy model... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartekSz Opublikowano 3 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2007 Moim pierwszym modelem był Kyosho calmato (w ankiecie źle zaznaczyłem odpowiedź) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osa Opublikowano 3 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2007 A ja zbudowałem taki: Model trzyma synek kolegi.... W ankiecie nie znalazłem tej kategorii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafix Opublikowano 3 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2007 Nie no modelik super, a co masz tam za aparaturke w lewej rece(BartekSz)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neon Opublikowano 3 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2007 A to jeden z moich pierwszych modeli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Urban Opublikowano 4 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2007 Pierwszy model RC jaki wogule zbudowałem Wicherek nie poleciał bo... nie wyregulowałem silnika :oops: I go rozbiłem. A nauczyłem się latać na Zefirku Model bardzo majestatycznie lata i chyba mnie bierze na zbudowanie nowego Jescze fotka w locie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_F3J Opublikowano 4 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2007 mój pierwszy model to oczywiscie szybolec 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DJDIT Opublikowano 4 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2007 Ta ankieta nie ma najmnjeszego sensu... Do zaznaczenia sa tylko szybowce we wszystkich możliwych konfiguracjach i model akrobacyjny a gdzie pośrednie ? brakuje tutaj modeli spalinowych do nauki latania (treningowych) jak Kyosho calmato, trainer 40 itd większośc moich znajomych własnie od takich modeli zaczynała przygodę, ominiecie takich trenerków stawia ankiete pod znakiem zapytania czy to w ogóle ma sens... I mój pierwszy model treningowy do nauki latania sprzed 7lat :wink: http://www.dariuszmular.mserwis.pl/Galeria%20modeli/Trainer%2040/trener2.JPG Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 4 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2007 Mój model to (jak wielu doświadczonych modelarzy radziło)to szybol http://img205.imageshack.us/img205/1952/obraz039ry5.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
symon5 Opublikowano 4 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2007 według mnie brakuje uwięzi ,ja zaczynałem od modeli na uwięzi .pozdrawiam marek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 7 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2007 Oto mój pierwszy model RC: Wykonałem go latem 2004 roku z zestawu ARF. Model lata do tej pory, choć z napędem zmienionym na bezszczotkę i z dorobionym sterem kierunku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin133 Opublikowano 7 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2007 Ja swoje pierwsze loty wykonałem na takim sprzęcie :twisted: Konstrukcja banalnie prosta, beznadziejnie niskie koszty i model praktycznie nie do rozbicia! Mimo iż był to mój pierwszy model (a gonił krety nie raz) był lotny i w dniu jego kasacji! (posłużył jako dawca części) No i sterowanie jakby nie patrzeć to wysokość i lotki Jest to złożona płyta izoflor 6mm wzmocniona listewką (na profil nawet nie zwracałem uwagi-wyszło co wyszło)+trochę taśmy i kleju, napędzane przeróbką CD-ROM, śmigło GWS 8x4, pakiet to 8x Sanyo 2500mAh HR-3U, sterowanie 2xserwo Tower Pro 5g. Odbiornik standardowy Sanwy. Waga wyszła ok 480 gram a ciąg wynosił 390 gram przy 8A. Praktycznie da się do tego wsadzić wszystko co ma się pod ręką. A tak to latało: http://video.google.com/videoplay?docid=-3005452873608811593 Szczerze polecam jako pierwsze latadło. Jak na tak prostą konstrukcję daje wiele radości i sporo uczy. A przede wszystkim tym się lata a nie się nad tym siedzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krychol RC Opublikowano 7 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2007 Mój model to był spalinowy dwupłat który nie był ania razu w powietrzu (nie mam fotek). A drugi to RWD-5: Później jako trzeci kupiłem gotowca Sky-Lady A teraz to mój czwarty: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomson Opublikowano 7 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2007 Witam Mój pierwszy model to Troll Narazie nim latam szykując drugi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czaja18 Opublikowano 8 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2007 Z mojego pierwszego modelika zostały tylko wspomnienia nie roztrzaskałem go ale byłem głupi i dałem go początkującemu koledze mogłem go sobie zostawić na pamiątke a dać co innego no trudno. A tak sie prezentował: http://www.forum.modelarz.com/budowanie.php?typ=widok&id=11380 tylko tyle mi po nim zostało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czhomik Opublikowano 17 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2007 Moim pierwszym modelem Rc był ślizg klasy Eco Standard .Typ kadłuba to Kukurelli. Długość :: 48cm Szerokość :: 18cm Silnik elektryczny :: speed 500 race Akumulator :: niklowo wodorkowy 7cell 3300Mha Regulator :: Hobby 1000 60A Odbiornik :: Graupner XN 12 Zaś pierwszym modelem latającym był Motoszybowiec Rozpiętość 200 00mm Silnik Speed 500 Regulator Hobby 1000 60A Serwa zamontowane w modelu: Kierunek: Futaba S3001 Wysokość: Futaba S3001 Odbiornik: Rex 7, 6 kanałowy, 35 MHz Akumulator :: niklowo wodorkowy 7cell 3300Mha Śmigło składane Graupner Cam Folding Prop 23-12/9-5" Zapraszam na www.rcteamtorun.prv.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.