ertman_176 Opublikowano 31 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2006 kiedyś w nieocenzurowanym Kubusiu puchatku tygrysek powiedzial: Niewiem co to ku$&a jest ale to jest ku$&a zaj^*&)#e Wygląda jak kawałek pianki + kawałek balsy być może = pudełko na odbiornik ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 31 Października 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Października 2006 jest to pianka + sklejka = gniazdo pod serwo kierunku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 26 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2006 Ot i troche chęci wróciły, bo coś trzeba wozić nowym samochodem w nastenym sezonie ) Nie po to Combi kupowałem Zaczołem od odchudzania ogona Waga kierunku przed zabiegiem 49g, po zabiegu 53g. To zrobiłem niezły interes, 2h szlifowania i 4 g więcej. Statecznik poziomy po zabiego 110g, przed nie ważyłęm. Narazie naleciało wody do środka i wsiąkło troche w balse, zważe jutro dokładnie jak wyschnie Jeśli chodzi o kadłub zalaminowałem wcześniej pokazywaną pólkie pod kierunek. Fotka jutro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 26 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2006 zby tylko balsa sie nie pokrecila od wody i nie powiginaa wszystkiego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 26 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2006 twardy laminat to będzi edobrze a jak nie to się zrobi nowe stateczniki będą jeszce lżejsze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 27 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2006 Dziś ważyłem Poziomy waży 105g, a pionowy 44g. Troszke podłubałem i oto efekty Serwo do kierunku i kółko ogonowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 28 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2006 Zapał nie mija oby tak dalej Dziś kolejne postęy Statecznik poziomy już na swoim miejscu, laminat węglowy na gdźwigienki schnie także jutro dalej praca Dziś fotek nei będize bo zaponiałem zrobić małżonka goniła szbko do domu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 28 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2006 Chyba do łóżka ... Pracuj dalej byle efektywnie ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 29 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2006 ERT :roll: :roll: to już inna bajka A tu postępik z dzisiejszej zabawy Laminacik węglowy na dźwigienki Maszynka z wklejonym ogonkiem I po zabawie wycięte dźwigienki, troszke jakeiś miękkie mi to wyszło 4 warstwy tkaniny węglowej jednokierunkowej, przekłądane z wierzchu i raz w środku tkaniną szklaną 100g pod kątem 45st, i 2 warstwy w środku tkaniny 200g. Czyli razem 4 warstwy węgla, 3 tkaniny 100g i 2 tkaniny 200g. Dałem jeszce my 48h na leżakowanie żywicy moze się usztywni, jak nie to laminat elektroniczny i też będzie OK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarekJ Opublikowano 29 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2006 Wygrzej to w temperaturze ok 70 stopni przez 2 godziny i będzie dużo sztywniejsze. Sezonowanie w temperaturze pokojowej niewiele daje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 29 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2006 to powiedz mi jak zrobie to jutro będzie OK ?? Już nie mam ochoty lecieć do piwnicy z 4 piętra Jeszce jedna uwaga:) sztywnosć na gięcie wzdłuż włukein węgla jest duża tylko n askręcanie jest bardzo miękkie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarekJ Opublikowano 29 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2006 Możesz to zrobić nawet za dwa lata . Do tej pory nic mu się nie zmieni - będzie stale miękki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 29 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2006 Motyl czy to przy tym modelu zastanawiasz się jak rozwiązać napęd sterów wysokości? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 30 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2006 tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 1 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2006 Ja bym robił popychacze a cały model na wzór jakiegoś konkretnego egzemplarza Extry w ładnym malowaniu i w takim wypadku wystające serwo na ogonie trochę by mi przeszkadzało tak wizualnie chociaż to rozwiązanie też ma swoje plusy i to nawet sporo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 1 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2006 Zrob bezposrednio pod skrzydlem steru wysokosci. nie bedzie widac i popychacz krotki da pewne sterowanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 1 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2006 Serwo jes zamontowane zaraz za silnikiem OLO masz jakeiś pomysły na malowanie ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 1 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2006 Raczej nie bo jakoś nigdy nie poczułem chęci żeby akurat Extrę sobie zafundować lub zrobić i jakiegoś konkretnego ,ulubionego egzemplarza sobie nie wypracowałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 8 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2006 kolejne postępy Wklejone jak widać bowdeny do Steru wysokości, i rurki przelotowe do linek od steru kierunku Mam pytanko małe jak często trzeba podpierać bowdeny?? Wiem zę najlepiej jak by cały był przymocowany ale jak widać n apowyrzeszych obrazkach nei ma rady muszą byc w powietrzu. Oprócz tyego jednego kołka który widac chce dać jeszce jeden na wyskokości kabinki, póżneij przylaminowac oba do boków i to wszystko. tylko czy starczy ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelmaniak Opublikowano 8 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2006 Moim zdaniem pomysł z zastosowaniem bowdenów do napedu steru wysokości w takim modelu to samobójstwo... I nie ma tutaj znaczenia jak gesto będą podparte... Poprostu prosisz sie o kreta na własne życzenie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.