Norbert Opublikowano 12 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2017 Witam. Jako że mój angielski nie jest najlepszy a tłumacza google można rozumieć na wiele sposobów mam prośbę do osób znających angielski o wyjaśnienie jednego z wpisów dotyczących Taranisa w poniższym sklepie: https://www.banggood.com/FrSky-ACCST-Taranis-X9D-PLUS-16CH-2_4GHz-Transmitter-with-X8R-p-952630.html?rmmds=cart_middle_products Jest tam na dole opisu nota której nie rozumiem. Czy oznacza ona że Taranis jest w wersji europejskiej czy też międzynarodowej? Chcę kupić wersję z wbudowanym nadajnikiem EU-LBT i nie wiem w końcu czy ta konkretna spełnia mój wymóg. Poniżej wpis ze strony sklepu, pozdrawiam. Note:Firmware for Europe version of XJT module, Built-in XJT of X9D/X9D Plus. Unnecessary do firmware upgrade for Non-European customers Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matijus Opublikowano 13 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2017 Wersja dla Europy tak w skrócie. A niepotrzebnie aktualizowana dla reszty świata. Czyli z tą aktualizacją jest też dla Europy tak to rozumiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbert Opublikowano 13 Września 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Września 2017 Hmmm...nie rozwiewa to moich wątpliwości. Chcę kupić Taranisa który wbudowany nadajnik będzie miał w EU-LBT....ale to co jest napisane po angielsku wytłuszczonym drukiem jest ciut niejasne... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CichyBart Opublikowano 14 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2017 Note:Firmware for Europe version of XJT module, Built-in XJT of X9D/X9D Plus. Unnecessary do firmware upgrade for Non-European customers Moduł XJT (wbudowany X9D / X9Dplus) w wersji dla Europy. Brak konieczności aktualizacji dla Klientów z poza Europy. To pierwsze zdanie słowo w słowo: Firmware dla europejskiej wersji odbiornika XJT, wbudowanego XJT w X9D/X9D plus (trochę niegramatyczne przełożenie). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 14 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2017 Logika jest taka. W Europie MUSISZ oficjalnie używać firmware EU-LBT. W reszcie świata nie, ale nic złego się nie stanie jak będziesz miał EU-LBT np W USA. Dlatego dla reszty świata nie jest wymagana aktualizacja firmware. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kbhome Opublikowano 14 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2017 Hmmm...nie rozwiewa to moich wątpliwości. Chcę kupić Taranisa który wbudowany nadajnik będzie miał w EU-LBT....ale to co jest napisane po angielsku wytłuszczonym drukiem jest ciut niejasne... Taranis zawsze sprzetowo ma ten sam modul nadajnika wbudowanego, różnia sie tylko oprogramowaniem, które w bardzo łatwy sposób można zmieniać samemu. Nie ważne jest czy kupisz wersję z oprogrmowanie EU czy nonEU, sam w kilka minut mozesz wgrac to co Ci sie podoba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CichyBart Opublikowano 14 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2017 Mylące może być faktycznie zdanie: "Unnecessary do firmware upgrade for Non-European customers". Wydaje mi się, że jednak rozwialiśmy już wszelkie wątpliwości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poharatek Opublikowano 14 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2017 Tym, co Chińczyk napisał (i jak to tłumacz google na angielski przetłumaczył ) bym się nie przejmował. Zmiana firmware wewnętrznego modułu w Taranisie to 5 minut roboty. https://77hobby.pl/uaktualnienie-firmware-urzadzen-smart-port-przez-opentx-21-n-20.html (sekcja Uaktualnienie wewnętrznego modułu XJT w Taranisie X9D/Plus oraz X9E). Jest tam też wytłumaczone, jak zmieniać firmware odbiorników. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbert Opublikowano 14 Września 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Września 2017 Dzięki za rozwianie wątpliwości :-) Myślałem, że zmina firmware we wbudowanym w taranisa nadajniku nie jest prostą sprawą a tu wychodzi , że nie trzbe patrzeć jaki jest wbudowany tylko gdzie taniej a "region" można zmienić samemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romigraf Opublikowano 14 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2017 Kolego Norbert, W dosłownym tłumaczeniu brzmi to tak: "Firmware dla europejskiej wersji modułu XJT. Z wbudowanym XJT w modelach X9D/X9D Plus. Nie ma potrzebby aktualizacji dla klientow spoza Europy" Istotnie, jakś pokraczna ta angielszczyzna. Pozdrawiam, majac nadzieję, że się Kolega domyśli o co im chodzi... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi