majula7 Opublikowano 17 Września 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Września 2017 Co do regulacji lotu szybowca po okręgu foto 1 szybowiec z przesuniętym skrzydłem wraca do właściciela jak bumerang, szybowiec foto 2 lot prosty w sprzyjających warunkach do 60m po plaskim lotnisku A tak się mają postępy w budowie: Waga bez przedłużaczy i odbiornika 280g, dla prawidłowego wyważenia serwa 5g i 9g na ogonie, pakiet 3S 610. Ile do lotu ważą sky surfery? Nie rzuciłem go po zakupie i nie wiem czy zwiększając wagę o 100g nie będzie to latająca cegła. Mankamentem szybowca jest jego nos w kształcie obłego trójkąta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majula7 Opublikowano 20 Września 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Września 2017 Szybowczyk juz gotowy zostało go pomalować, ale to zadanie dla juniora. 300g na tym silniku to będzie szaleństwo. Junior pobierał naukę wyklejania i malowania spreyem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majula7 Opublikowano 22 Września 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Września 2017 Poleciał, lata całkiem zgrabnie. Poleciał, ale będzie kłopot aby tym nauczyć juniora latać, zależało mi na dużej samostateczności, a to jakieś ciężkie w sterowaniu. Oblot odbył się przy dużym wietrze więc muszę poczekać na flautę. Junior popracował nad spodem - farby z zestawu. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majula7 Opublikowano 2 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Października 2017 Model został wyregulowany pod juniora, po puszczeniu drążków lata sam po okręgu w lewą strone, jutro jak pogoda pozwoli 6 latek dostanie go do testów 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrekrc Opublikowano 20 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2017 Witam temat stary,szkoda że nieznalazłem go wcześniej.jak losy szybowca?niedawno ulotniłem koledze modelik z lidla i kusi mnie zakup bolta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrekrc Opublikowano 25 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2017 Szukałem i niestety model ,,unikat,,nigdzie nie jest dostępny.może wiesz kto ma do odsprzedania?wymiotło go z wszystkich hurtowni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majula7 Opublikowano 15 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2018 Szybowiec odbywał loty nad Jako zabawka na urlop idealny 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrekrc Opublikowano 17 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2018 Fajny na urlopik jednak juz niedostępny a szkoda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majula7 Opublikowano 18 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2018 Ale w lidlu też były fajne do przeróbki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 18 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2018 Typowe "FOX-like". Trochę tańsze, od znanego "rzutka" od Multiplexa. Na Foxie dało radę zbudować całkiem zacne latadełko. Niestety, po przeróbkach zwykle mocno podskakiwała prędkość minimalna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majula7 Opublikowano 19 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2018 https://youtu.be/hDZbQSLsUeY Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi