mayster8405 Opublikowano 18 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2017 U mnie wystąpiło w Redoxie 30A coś takiego i nic nie wskazywało że z reglem coś nie tak, bo loty zakończyłem bez problemowo i regulatora nie forsowałem ostro.. Kuku zaczęło się jak podpiąłem nowy pakiet a regiel zaczął mi wydawać trzy krótkie sygnały bez melodyjki i tak sobie powtarza,silnik nie reaguje.Po zmianie timingu wydaje dwa lub po jednym dzwięku jak poprzednio i silnik szarpie, serwa reagują normalnie.Teraz się zastanawiam czy regiel jest "załatwiony". Inny regulator działa poprawnie. Gorąca prośba; Może ktoś z doświadczonych kolegów coś napisze. . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel4090 Opublikowano 18 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2017 Kolego moim zdaniem, jeżeli masz go na gwarancji, to go oddaj. Z moimi jest podobnie na razie działają, ale wyładowuje pakiet poniżej 3v na cele, co jest nie dopuszczalne. Nie mogę z tym nic zrobić. Podłączyłem wskaźnik wyładowania pakietu, ustawiłem na 3.4V na cele i nasłuchuje kiedy zaczyna pikać. Na forum koledzy pisali, że jest problem z oprogramowaniem. Miałem kopic kartę programującą,ale jakoś tak nie po drodze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SeKLeŚ Opublikowano 18 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2017 Miałem jednego redoxa 20 lub 30A. Nowy, zrobił może z 10 lekkich lotów i po podłączeniu pakietu do następnego po prostu umarł. Nigdy więcej redoxa. Było o tym wiele na forum. Wyjsrapatalkowane po zbóju Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayster8405 Opublikowano 25 Września 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Września 2017 Paweł, u mnie tego nie było, rozładowanie akumulatora w granicach 3.6V na cele, wszystko ustawione kartą, regulator nie za gorący. Efekt podobny do Lukasza.Co znaczą te trzy powtarzające się piki !!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Sokol Opublikowano 25 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2017 Też tak miałem. U mnie jednak regler zmarł po pierwszym podpięciu (drugi z kolei kręcił normalnie, bo to do Twinstara było). Jeden ładnie kręcił, a drugi jedyne co robił to smętnie pikał. Nic nie pomagało, więc wrócił skąd przyszedł, wraz z drugim z kompletu. Zamówiłem dwa tanie regle z HK i spokój od roku z hakiem już. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayster8405 Opublikowano 12 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Października 2017 No u mnie tak fajnie nie jest bo regielek kupiłem jakiś czas temu. Ale!... podesłałem regulator i kartę naszemu koledze Bercikowi i o dziwo, w jego rękach ożył!!!!! z pomocą karty. Nie wiem czy się dobrze wyrażę i fachowo ale regielek się prawdopodobnie "zapętlił" i pomogła opcja fabrycznego ustawienia. LOAD-DEFAULT. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi