krzysiek.riese Opublikowano 8 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2008 witam wszystkich. mam kilka pytań odnoście Webry 15 cm. 1) jak sprawujesie ten silnik (kiedyś webrę jak sie miało to było sie kimś) 2) czy i jak pracuje ten silnik na paliwie bez nitro metanu 3) i przy jakich obrotach osiąga moc maksymalną? zastanawiam sie nad tym silnikiem lubnad jej benzynowym odpowiednikiem też firmy webra silnik ma napędzać Zlina 50 1:5 jaki silnik wybiore zależy od tego czy webra zarowa dobrze sprawuje sie na paliwie bez nitroczy też źle poprostu ceny paliwa wchodza w gre. pozdrawiam:) PS a może macie jakieś inne propozycje silników nadających sie do tego modelu. :mrgreen: ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 8 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2008 Chiński czterotakt i po problemach finansowych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek.riese Opublikowano 8 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Września 2008 no własniew tym problem zeceny paliwa zarowego sa takie a nie inne, predzej byłbym w stanie jakiegos benzynowego chinczyka nabyc niz normalną żarówkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 8 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2008 Do Zlina takiej skali w zasadzie to nadaje się raczej tylko silnik żarowy. Ile paliwa zużywasz w tej chwili że tak narzekasz na jego cenę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek.riese Opublikowano 8 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Września 2008 w tej chwili latam na MVVS 8 cmm i 5 litrów bez problemu wylatuje za 3 tygodnie... niekiedy nawet miesięcznie 10 litrów, zależy od pogody ale generalnie co weekend latam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 8 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2008 Myślałem ze więcej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel Opublikowano 9 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2008 Czesc Ja od trzech miesiecy jestem posiadaczem nowej Webry 91-P5 Aero z tłumikiem typu Pitts. Silnik lezy w pudelku i czeka na skonczenie Ultimata 10-300 o rozp 1400mm. Do modelu wkladam zbiornik 430ml. Firma Webra zaleca lac max 5% nitro i 18% syntetyku. Odpalimy, zobaczymy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 10 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2008 Bylem kiedys posiadaczem webry 6,5cm piekny silnik chodzil jak marzenie i to na paliwie standart (80/20)latwa regulacja niezle reaguje plynnie na gaz .pozdr Grzesiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.