Konrad_P Opublikowano 17 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2018 Doszły mnie informacje że czytający ten wątek nie bardzo orientują się jak, gdzie i kiedy będą te zawody. Jak ktoś czyta na nowo ten wątek to pewnie przeczytał o tym, że impreza ma byś w Jaworze 28 kwietnia. Niestety zawody z JAWORA z dnia 28-29 kwietnia zostały przeniesione do Wrocławia. Termin tych zawodów się nie zmienia i nadal jest to 28-29 kwietnia 2018. Tak więc wszyscy zainteresowani treningami, startem czy tylko zobaczeniem na czym polegają zawody w F3K i F5J zapraszam do WROCŁAWIA na lotnisko Aeroklubu Wrocławskiego w SZYMANOWIE. Jeszcze dwa słowa o samej imprezie. Tak jak było już w tym wątku pare razy pisane w sobotę mogą wziąć udział w treningach i spokojnych zawodach wszyscy, którzy będą dysponować w miarę zbliżonym sprzętem do jednej lub do drugiej konkurencji. Zapraszam serdecznie wszystkich zainteresowanych, ponieważ mam wrażenie, że jest to chyba pierwsza i jak na razie jedyna tego typu tematyczna impreza w naszym kraju. Pikników jest sporo, ale tu będzie piknik w sobotę tematyczny czyli "Latamy w termice". Ci którzy przymierzają się do F3F moim zdaniem nie powinni przegapić tej imprezy bo polatanie i podpatrzenie najlepszego naszego zawodnika w kraju i nie tylko czyli Czarka, nie zdarza się często. Podobnie dotyczy to osób patrzących w stronę latania termicznego większymi modelami. Popatrzenie na loty najlepszych zawodników na Świecie a na pewno w Europie to też niezła lekcja. Latanie Wojtka i Tomka to czysta poezja. Naprawdę można patrzeć na ich latanie bez końca. Do tego być może pojawią się goście z zagranicy gdzie też będzie można wymienić z nimi doświadczenia. Zapraszam wszystkich nawet tych, którzy z definicji nie chcą startować w zawodach, warto będzie choćby podnieść swoje umiejętności żeby na swojej lokalnej łączce być najlepszym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czaro Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Niestety z przykrością muszę zrezygnować z udziału w tym dobrze zapowiadającym się przedsięwzięciu. Wyznaczyli mi w tym terminie zgrupowanie Kadry Narodowej F3K we Włocławku i jest to jeden z tych obowiązków kadrowicza, który MUSZĘ spełnić. Ale nie ma tego złego! Nieformalne zawody w rzutkach z Wrocławia przenosimy o tydzień wcześniej, tyle że na niedzielę - 22.04 Na lotnisku aeroklubowym w Lubinie (czyli dość niedaleko). W sobotę rozgrywamy tam Puchar Polski, w niedzielę mamy termin rezerwowy i zaplanowany trening Kadry. Większość zawodników z PP zostaje na niedzielę, więc towarzystwo będzie doborowe i w ciągu tego dnia planujemy rozegrać zawody towarzyskie, na luzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2018 A tak z ciekawości - co robicie na takim zgrupowaniu? Ja sie trochę zastanawiałem nad sensem takiego czegoś, i wyszło, że takie coś jeśli ma to mieć sens merytoryczny i praktyczny, to powinno być przeprowadzone bezpośrednio przed jakimiś zawodami międzynarodowymi, na których od razu można sprawdzić wyniki i progres (lub regres). Ale ja patrze przez pryzmat zboczonego zboczowca. W F3B może by to miało jakoś sens, ale z drugiej strony kadra to za malo pilotów zeby poćwiczyć np dystans, więc zostawało by trenowanie startów i loty na prędkość. W f5J chyba nie ma sensu, bo nie wiem czy warto jechać na kilka dni aby poćwiczyć współprace pilota z pomocnikiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czaro Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Pierwszy raz jadę. Też jestem ciekawy Osobiście uważam, że wspólny trening wśród najlepszych w kraju może być bardzo wartościowy. W szczególności dla Juniorów. Na zawodach nie ma tyle czasu, żeby wymienić się doświadczeniami, a w dodatku można lepiej się zgrać, jako zespół. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi