kaszalu Opublikowano 1 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2017 Kaziu - serwisowiec pierwsza klasa !! Fajny ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczma2 Opublikowano 1 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2017 Dzięki. Napisy już są zamówione. Dzwoniłem, gotowe. Byłem na wulkanizacji po ołów. Wykręcał się, nie dał. Jakbym pozbierał z posadzki jak nikogo nie było to bym coś miał. Są czarne ciężarki i błyszczące, jakiś stop. Te czarne nadają się do przetopienia. Robiłem próbę, nie topią się. Miałem stare z blaszkami. Te się topiły. Zrobiłem drewniane przegródki do odlania ołowiu. Za dużo nie chcę przetapiać bo są straty. Nakleję nazwy, wkręcę śruby na Loctite i w zasadzie będzie gotowy. Została elektronika do dokończenia. Na końcu zrobię film. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczma2 Opublikowano 5 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2017 Wczorajsze zdjęcie z napisem na burcie. Później dopatrzyłem się, że brakuje literki U. Polerowałem śruby napędowe. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczma2 Opublikowano 6 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2017 Błąd w nazwie poprawiony. Śruby polakierowane bezbarwnym. Po odtłuszczeniu gwintów będą nakręcone na klej do gwintów średni. Do uruchomienia całości mam do zrobienia dwie rzeczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Senior Opublikowano 6 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2017 Model prezentuje się pięknie. Kiedy wodowanie ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczma2 Opublikowano 6 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2017 Zrobiłem nowe włączniki RC. Na testerze serw wszystko działa (nie bez kłopotów). To jest pompa wodna do armatek, symulator syreny, ster strugowodny, napęd i stery. Teraz pozostała próba z odbiornikiem i nadajnikiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczma2 Opublikowano 7 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2017 Odbyło się 1 uruchomienie wszystkich podzespołów podłączonych do odbiornika. Przedtem w szereg przewodów steru strugowodnego wlutowałem złącze. Zmieniłem pierwotne założenie włączania akumulatora do listwy zasilającej i odciąłem wtyk, dolutowałem grubsze przewody wyprowadzając wtyk do tyłu pod pokład ładunkowy, który łatwo się otwiera. Widać to na zdjęciu. Przełącznik RC syreny był podłączony do 4 kanału i z tym był problem. Potem zmieniłem na 6 kanał, na przełącznik. Z silnikiem głównym nie jest tak jak powinno. Może dlatego, że regulator był ustawiany na innym odbiorniku a może na testerze. W zbiorniku było mało wody ale później pomyślałem, że przewody silnika pompy są odwrotnie przylutowane. To do poprawki i jeszcze przewody nad przekładnią do umocowania żeby nie dostały się w tryby. Znalazł się już jakiś ładunek rur. Nie wiem czy będzie pasować niebieskie światło w sterówce, mam taką diodę 3V Na wzór wręg zrobiłem przegródki na balast. Całość waży 3 kg. I filmy 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 7 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2017 Szampan się chłodzi.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekK Opublikowano 7 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2017 Sorry - ale czy cięgno steru nie jest zbyt cienkie... na takiej długości odniosłem wrażenie, że jest jak to powiedzieć "elastyczne".... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel4090 Opublikowano 8 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2017 Też to zauważyłem, w wodzie stery będą stawiały większy opór i pewnie ugięcie też się zwiększy. Zawsze można dać gruszy pręt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczma2 Opublikowano 8 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2017 To jest pręt spawalniczy nierdzewka 1,2 Nic nie może się stać. Nie ma ugięcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczma2 Opublikowano 8 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2017 Dla pewności ścisnąłem popychacz palcami. Zrobił się łuk jak mocniej ścisnąłem i wrócił do poprzedniego kształtu. Poprawiłem połączenie elektryczne pompy wodnej. Postawiłem model na taborecie w korytarzy piwnicy, słabe światło i zrobiłem film z działania armatek wodnych. Działanie było krótkie. Rozsunęły się tryby. Mały problem, naprawione. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczma2 Opublikowano 16 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2017 Model stoi przykryty folią. Czekamy na wiosnę. Jak będzie okazja i ochota zrobię doważenie na wodzie w wannie. Naprawiam inne modele i zacząłem coś nowego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczma2 Opublikowano 24 Lutego 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2019 Zauważyłem, że nie ma zakończenia, czyli model na większej wodzie. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi