Bizon3D Opublikowano 5 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2017 Siemka Ostatnio napaliłem się na ładowarkę ISDT Q6 PLUS... Fajna mała ale jak to jest w praktyce z ładowarkami tej firmy? Zabawka na tydzień, miesiąc czy dłużej? Warto? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mac Opublikowano 5 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2017 Cześć u mnie działa już nawet 3 miesiące Jeżeli oczekujesz po niej wodotrysków to się zawiedziesz, nie ma w niej nic ponad niezbędne minimum. Ładuję głównie LiFe 2S, LiPo 3-6S 5000mAh , NiMh- wszystko bezproblemowo. Mała. Idealna na lotniskowe wypady. Banalna w obsłudze. Czytelny kolorowy wyświetlacz. Proste programowanie jednym pokrętłem. żadnego klikania i błądzenia po menu. Mankamenty to : łatwo rysujący się wyświetlacz (tu można bez problemu kupić dedykowaną folię ochronną) Mała moc rozładowania-8W . Cena około 50E choć widzę że potaniały ostatnio. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bizon3D Opublikowano 5 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2017 Nie Maciek, nie oczekuję po niej raczej żadnych wodotrysków... Sprzedaję właśnie Infinity 3 bo zdałem sobie sprawę że nie dla mnie te bajery, wykresy, łącznie z nazwą pakietu... W I3 denerwuje mnie to że nie za mała i że balanser jest oddzielnie... Ma być mała, prosta,ma ładować ale zależy mi też na tym żeby była niezawodna... Już nawet oswoiłem się z myślą ze pewnie nastepna ładowarka nie będzie miała pamięci dla różnych aku ale przy szybkim intuicyjnym menu to chyba nie problem... Brałem pod uwage i Hiteca x1 pro... Maciek a ta Twoja to wersja lite czy plus? Ps. Gadaliśmy z Markiem ostatnio o tych ładowarkach wtedy co dzwonił do Ciebie i sie o nią pytał... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mac Opublikowano 5 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2017 Aaa, no to wszystko jasne moja to Q6 Plus- 300W O Hitecu nic nie wiem niestety. Niezawodność trudno mi ocenić bo 3 miesiące to krótko , ale kupiłem ją w kraju więc jakaś gwarancja ewentualnie będzie. Właśnie Markowi ją proponowałem. W zasadzie wszystkie parametry ładowania widać na jednym ekranie. Widzisz też napięcie każdej celi na ekranie głównym i nie zastanawiasz się czy ta wtyczka łączy czy nie. Też mam Robbe power peak3 z zewnętrznym balanserem i do niedawna woziłem ją na lotnisko. O tyle fajna że rysuje wykresy i nie trzeba jej podłączać do kompa. Pamięci się przydają , ale też trzeba się pobawić żeby ładowarkę zaprogramować a potem te pamięci odpowiednio przywołać przed ładowaniem. Tutaj musisz ustawić podstawowe parametry ładowania ręcznie ( co trwa kilkanaście sekund). W mojej opinii jest to bezpieczniejsze. edit W tej ładowarce iSDT podpinasz akumulator ładowany prawą ręką bo gniazda są z prawej strony, a zasilanie ładowarki jest z lewej. Zwróć uwagę że nie we wszystkich ładowarkach ISDT tak jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bizon3D Opublikowano 5 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2017 Akurat tu problemu nie będe miał bo czy to w Infinity 3 czy też drugiej Robbe Quad mam podpięcia aku po prawej... No faktycznie w ISDT różnie to jest... Minus też taki ze wejscia i wyjscia na xt60 a nie bananach... ale to raczej szczegół... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miruuu Opublikowano 6 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2017 Miałem albo mam isdt 150W, 300, 500W. Wszystkie działają bardo poprawnie a na wszelki posiadają opcję kalibracji. Są fajne bo malutkie, wygodne w użyciu i maja se zakres input voltage. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 6 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2017 Ja natomiast na zawodach w Niemczech spotkałem użytkownika ładowarki ISDT (to była 150 lub 300W), któremu pod koniec ładowania zawsze ładowarka wywalała błąd kalibracji. Włączał się alarm i trzeba było ją wyłączyć i włączyć. Często nie kończyła też procesu ładownaia. Statystycznie zawsze trafi się jakiś odsetek z jakimś tam błędem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bizon3D Opublikowano 6 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2017 Czy ta szybka co to sie ponoć łatwo rysuje to jakaś plexa , szkło czy cos innego? O co chodzi z tą kalibracją? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miruuu Opublikowano 7 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2017 Do ładowarki można dokupić (lub dostać gratis) za grosze szybkę ochronną i jest bezpieczniej. Natomiast ja moje ładowarki wożę luzem w torbie z różnymi twartymi elementami i jakoś dają radę, więc tragedii chyba nie ma. Kalibracja - Chodzi o to, że możesz sobie wziąć niezależny, porządny miernik napięcia i sprawdzić jakie napięcie ma Twój pakiet na każdej celi. Następnie podłączasz pakiet pod ładowarkę, wchodzisz w tryb kalibracji i podajesz ładowarce jakie napięcie jest obecnie na każdej celi. W ten sposób można skalibrować ładowarkę by pokazywała dokładniej (jeśli ma się jakieś wątpliwości) lub po prostu skalibrować ładowarki domowe między sobą by pokazywały idealnie równe napięcie. Ja mając w domu kilka ładowarek (nie tylko isdt) nigdy nie trafiłem na taką parę, która pokazywałaby idealnie identycznie. Oczywiście mówię to o różnicach rzędu max 0,02v. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mac Opublikowano 7 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2017 Faktycznie jest dodatkowe menu i opcja kalibracji o czym nie wiedziałem, a zobaczyłem dziś na YT. Sprawdziłem swoją ładowarkę. Wskazuje napięcia na celach zgodnie ze wskazaniami miernika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miruuu Opublikowano 7 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2017 Menu jest nieco ukryte i niewygodne w dostępnie. Ale to chyba dobrze, bo nie jest to miejsce, w ktorym należy zbyt często gmerać... tym bardziej przypadkowo... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bizon3D Opublikowano 7 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2017 No nic trzeba zamówić w takim razie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kbhome Opublikowano 8 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2017 Menu jest nieco ukryte i niewygodne w dostępnie. Ale to chyba dobrze, bo nie jest to miejsce, w ktorym należy zbyt często gmerać... tym bardziej przypadkowo... Hm, ciekawe czy w koncu ktos powie jak dostac sie do tego menu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miruuu Opublikowano 8 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2017 Jak tylko ktoś zapyta to ja powiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mac Opublikowano 8 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2017 A ja mam kolejne pytanie: Czy to prawda że trzeba pisać do ISDT prosząc o kod dostępu do tego sekretnego menu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miruuu Opublikowano 8 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2017 Haha, to nie jest prawda Kod dostępu jest podany a jedyne co trzeba zrobić to go przepisać. Celem podania kodu jest po prostu uniemożliwienie przypadkowego wejścia w to menu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mac Opublikowano 8 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2017 Problem w tym, że nie mam tego kodu. W momencie gdy wybieram kalibrację ładowarka wyświetla 12 zer i każe wpisać serial number. Na ładowarce z tyłu i na pudełku jest nalepka ale ten numer nie wchodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miruuu Opublikowano 8 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2017 Możesz wrzucić fotkę ekranu, który widzisz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mac Opublikowano 8 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2017 ok, jutro zrobię fotkę. Widziałem na YT jak jeden gość po prostu przepisał Serial Number który wyświetlił mu się ponad tymi 12toma zerami, a z kolei na drugim filmie drugi gość mówił że SN dostał od ISDT. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kbhome Opublikowano 9 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2017 Jak tylko ktoś zapyta to ja powiem No to ja pytam i prosze, pliiiiiiiz Dla ulatwienia dodam ze u mnie trzykrotne klikniecie kolka w podmenu system information nie dziala Acha wersja softu najnowsza czyli jesli dobrze pamietam 2.0.1.14 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi