Tomek Opublikowano 8 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2007 A do swojego motoru lejesz własne paliwo czy z "cpn-u"? Mi wystarczy że kupuje na BP czy Shelu -98. Myslę ze kupowanie dobrego paliwa ,a nie najtańszego rozwiązuje całkowicie problem zarówno w dużych pojazdach jak i w modelach. Może dlatego że nie lubię smarów , żywic i lepkiego paliwa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 8 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2007 Wache leje w cpn bo trochę trudno bezołowiową z czegokolwiek wymieszać ale np już olej który stosuje w silniku (to 4t) to już są głębsze dywagacje a w 2t do mieszanki też coś trzeba wiedzieć i nie lałem mixolu :wink: Dlatego trochę mnie to interesuje. A jeżeli chodzi o temat to ja uważam w lataniu rekreacyjnym kupne paliwo jest b.dobre. Nam zależy na poprawnej pracy, maksymalnej mocy i trwałości i kupując paliwo w sklepie masz to zapewnione :wink: Imo mieszanie paliw może mieć miejsc tylko wtedy gdy idzie go full i po prostu będzie taniej np. w modelarniach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 8 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2007 Widziśz Kuba akurat palwa to często silne trucizny i temat mieszania go w domu to troche niebezpieczny temat . Nie chciałbym aby jakiś młody czytelnik forum zaoszczędził 10 zł i wylądował na ojomie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 8 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2007 Ale żeby coś zaoszczędzić trzeba kupić iloscc hurtowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 8 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2007 Tak ale jak czytam że chcą przerabiać silniki na żarowe nie mając o tym zielonego pojęcia i odpowiedniego warsztatu to mnie aż trzęsie. Tylko patrzeć jak naznośi od matki z laboratorium troche nitro i wysadzi chałuę w powietrz !!! :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.