piotrekoka Opublikowano 23 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2018 Witam I jak oblot był ? Ja dzisiaj zamówiłem dwa YAK-i, także jak zbuduję to kilka fotek wstawię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yarecki61 Opublikowano 23 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2018 Pogoda nie taka,ale być może jutro....zobaczę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrekoka Opublikowano 27 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2018 No i się stało :-) Będę miał i ja: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dimmus Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Podwozie w tych modelach jest jakoś z wzmocnieniami wklejane, czy tak po prostu przeciągnięte przez otwór i sklejone? Ogólnie fajne modeliki do fikołków, chyba też sobie sprawię Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrekoka Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Podwozie w tych modelach jest jakoś z wzmocnieniami wklejane, czy tak po prostu przeciągnięte przez otwór i sklejone? Ogólnie fajne modeliki do fikołków, chyba też sobie sprawię Podwozia jeszcze nie montowałem. Wygląda na to że jest tylko przez styropian, ale ma boczne wzmocnienia przyklejanie do boków. Zrobię fotkę jak się za to zabiorę. Model łatwy w montażu, no może poza ogonem, robię dwa równolegle i chyba dwa błędy :-) mam nadzieję że się wytrymuje a jak nie to cięcie :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yarecki61 Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Na tym zdjęciu widać jak wygląda wzmocnienie podwozia... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrekoka Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Dzisiaj uszykowałem do wklejenia. Tutaj są szczegóły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dimmus Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Dzięki za sfocenie szczegółu. Sprawdza się to w praktyce? Dużo lotów już wykonaloscie tymi modelami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek M Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Te modele latają bardzo dobrze! Generalnie ja miałem już kilka i zawsze bez podwozia. Tego typu modelami ląduje się do ręki modele warte tych pieniążków! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrekoka Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Słuchajcie bo już kończę dwa YAK-i i mam pytanie. Można prosić o fotki z montażem akumulatora ? Pomysł mam tylko od góry, poprzez zrobienie otworu na wymiar akumulatora, a możne coś innego ? No i z moim dużym wyposażeniem wyszło mi 235g bez akau, które wg danych producenta ma 59g. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yarecki61 Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Ja mam na rzepa, z możliwością regulacji przód.... tył, w razie potrzeby Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrekoka Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Ja mam na rzepa, z możliwością regulacji przód.... tył, w razie potrzeby A przy takim ułożeniu nie ma tendencji do skrętu czy przewrotu w prawo ? Mam jeszcze jedno pytanie, bo dzisiaj założyłem odbiorniki i resztę i teraz sprawa środka ciężkości. Instrukcja podaje że od czoła do SC ma byc 21 cm, czy tak robiliście ? Mój silnik CF2822 jest dość ciężki, do tego regulator i jak tak biorę to akumulator muszę dać daleko z tyłu co bardzo mi się nie podoba no i technicznie też lipa. Czy 21 cm to nie za daleko ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrekoka Opublikowano 2 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2018 Witam Słuchajcie jeszcze jedno pytanie, czy w tym modelu robicie skłon i wykłon silnika ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yarecki61 Opublikowano 13 Maja 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2018 Kurcze,wczoraj nareszcie udało mi się oblatać yaczka.Miałem z nim problemy jak diabli,chodzi mi tutaj głównie o dobór śmigła do zasilania. W ostateczności zastosowałem pakiet 2s 500mAh,do tego śmigiełko gws 8x4....i jest w miarę dobrze,czyli ładnie poleciał,chcę jeszcze sprawdzić śmigiełko 8x6,zobaczę czy będzie lepiej...Chcę też sprawdzić zasilanie 3s i śmigiełka GWS-5x3....6x3. Filmiku nie mam,brak operatora,ale gdy mi się uda kogoś dorwać filmik będzie... Przy pakiecie 2S 500mAh chcę sprawdzić jeszcze to śmigiełko..... http://allegro.pl/smiglo-apc-8-x-3-8-sf-slow-flyer-szare-i6620496384.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayster8405 Opublikowano 14 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2018 Piotr,.dlaczego nie wpuścisz silnika głębiej w kadłub na sklejkowym łożu chociażby z owocówki, silnik byłby mnie podatny na uszkodzenia. U mnie to łożę, na jego średnicy ma dodatkowe 4 6-cio m/m "wypustki " które wchodzą w pionowe i poziome elementy " dziobu" na zwykły Uchu-por i wzmacniają mi cały punkt mocowania silnika. co możesz wykonać to bez trudu. Wyważanie będzie łatwiejsze. Jarek Na zdjęciu nie widać podkładki która mi robi skłon i wykłon, ale to jest krążek 3m/m balsy zeszlifowany do klina i doklejony do łoża na godzinę między 7 a 8 najcieńszym punktem i nie potrzebował model żadnych poprawek.Dronowe śmigło 6/5" i pakiet 0.5mAh. Podobnie na E-maxie rozmieszczenie gratów mam tak jak na zdjęciu i śmigło 7/6" U mnie to tak zdaje egzamin. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrekoka Opublikowano 15 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2018 Piotr,.dlaczego nie wpuścisz silnika głębiej w kadłub na sklejkowym łożu chociażby z owocówki, silnik byłby mnie podatny na uszkodzenia. Pomysł dobry, także zawsze będzie jeszcze czas na przeróbki. Tutaj podczas grila, trochę wiatru no i C2H5OH Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yarecki61 Opublikowano 15 Maja 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2018 Piotr,jakie masz śmigiełko ???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noker Opublikowano 15 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2018 Tutaj podczas grila, trochę wiatru no i C2H5OH Kurcze, a wygląda na typowego elektryka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrekoka Opublikowano 16 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2018 Piotr,jakie masz śmigiełko ???? Śmigło EP-9050. Kurcze, a wygląda na typowego elektryka Ale pilot był zalany :-) Te loty miały się mieścić na ogródku, taki był zakład z bratem, a wychodzi jak widać :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yarecki61 Opublikowano 15 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2018 Dzisiaj popołudniu oblatałem yaka55,wymaga jeszcze drobnych regulacji.... ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi