ArtekM Opublikowano 21 Grudnia 2017 Opublikowano 21 Grudnia 2017 Koledzy poszukuje sprawdzonego kleju którym skleję trwale osłonę kabiny z drewniana ramką. W poprzednich modelach kleiłem te elementy cjanoakrylem lecz spoina po pewnym czasie się kruszyła i rozklejała.
Uszek Opublikowano 21 Grudnia 2017 Opublikowano 21 Grudnia 2017 Wypróbuj Formula 560 Canopy glue, jest elastyczny i nie pęka.
RenoFlo Opublikowano 21 Grudnia 2017 Opublikowano 21 Grudnia 2017 oraz klej silikonowy - klej, a nie uszczelniacz....
vader Opublikowano 21 Grudnia 2017 Opublikowano 21 Grudnia 2017 Witam Sprawdzony temat, klej szczeliwo K+D firmy Wurth. Polecam. Dodam jeszcze, że możesz to dostać w warsztacie blacharsko lakierniczym (kleją tym błotniki do szkieletu nadwozia). Zawsze zostaje tego kleju w tubie i jest zazwyczaj wyrzucany albo zasycha, na pewno się z Tobą podzielą.
Kicior Opublikowano 21 Grudnia 2017 Opublikowano 21 Grudnia 2017 Poczytałem o tym kleju Wurth, bo sam go nie znałem. W uwagach piszą to: Uwaga:Nie dopuszczać do kontaktu z lakierami na bazie żywic alkidowych. Nie nadaje się do łączenia szkła, gdzie masa będzie wystawiona na działanie promieni UV. Bezpośrednie padanie promieni słonecznych może doprowadzić do zżółknięcia masy, a w konsekwencji do jej wykruszenia. Nie stosować do PE, PP, PTFE, gumy silikonowej, spienionych polistyrenów i tworzyw plastycznych. http://media.wuerth.com/stmedia/shop/catalogpages/LANG_pl/2934252.pdf
jędrek Opublikowano 21 Grudnia 2017 Opublikowano 21 Grudnia 2017 Przy klejeniu ramki w Orliku użyłem kleju Formula 560 Canopy Glue, o którym pisał Janusz. W czasie klejenia barwa mleczna, po wyschnięciu spoina bezbarwna. Bardzo dobrze trzyma.
vader Opublikowano 21 Grudnia 2017 Opublikowano 21 Grudnia 2017 Poczytałem o tym kleju Wurth, bo sam go nie znałem. W uwagach piszą to: Uwaga: Nie dopuszczać do kontaktu z lakierami na bazie żywic alkidowych. Nie nadaje się do łączenia szkła, gdzie masa będzie wystawiona na działanie promieni UV. Bezpośrednie padanie promieni słonecznych może doprowadzić do zżółknięcia masy, a w konsekwencji do jej wykruszenia. Nie stosować do PE, PP, PTFE, gumy silikonowej, spienionych polistyrenów i tworzyw plastycznych. http://media.wuerth.com/stmedia/shop/catalogpages/LANG_pl/2934252.pdf Kleiłem tym ustrojstwem kabinkę z VIVAK-u do drewnianej ramy 8 lat temu i do tej pory trzyma się jak umarły książeczki. Nic się nie rozpuściło, nic nie wykruszyło. Jest OK.
Rekomendowane odpowiedzi