ArtekM Opublikowano 21 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2017 Koledzy poszukuje sprawdzonego kleju którym skleję trwale osłonę kabiny z drewniana ramką. W poprzednich modelach kleiłem te elementy cjanoakrylem lecz spoina po pewnym czasie się kruszyła i rozklejała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uszek Opublikowano 21 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2017 Wypróbuj Formula 560 Canopy glue, jest elastyczny i nie pęka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RenoFlo Opublikowano 21 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2017 oraz klej silikonowy - klej, a nie uszczelniacz.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vader Opublikowano 21 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2017 Witam Sprawdzony temat, klej szczeliwo K+D firmy Wurth. Polecam. Dodam jeszcze, że możesz to dostać w warsztacie blacharsko lakierniczym (kleją tym błotniki do szkieletu nadwozia). Zawsze zostaje tego kleju w tubie i jest zazwyczaj wyrzucany albo zasycha, na pewno się z Tobą podzielą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kicior Opublikowano 21 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2017 Poczytałem o tym kleju Wurth, bo sam go nie znałem. W uwagach piszą to: Uwaga:Nie dopuszczać do kontaktu z lakierami na bazie żywic alkidowych. Nie nadaje się do łączenia szkła, gdzie masa będzie wystawiona na działanie promieni UV. Bezpośrednie padanie promieni słonecznych może doprowadzić do zżółknięcia masy, a w konsekwencji do jej wykruszenia. Nie stosować do PE, PP, PTFE, gumy silikonowej, spienionych polistyrenów i tworzyw plastycznych. http://media.wuerth.com/stmedia/shop/catalogpages/LANG_pl/2934252.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 21 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2017 Przy klejeniu ramki w Orliku użyłem kleju Formula 560 Canopy Glue, o którym pisał Janusz. W czasie klejenia barwa mleczna, po wyschnięciu spoina bezbarwna. Bardzo dobrze trzyma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 21 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2017 Używam polimerowego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vader Opublikowano 21 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2017 Poczytałem o tym kleju Wurth, bo sam go nie znałem. W uwagach piszą to: Uwaga: Nie dopuszczać do kontaktu z lakierami na bazie żywic alkidowych. Nie nadaje się do łączenia szkła, gdzie masa będzie wystawiona na działanie promieni UV. Bezpośrednie padanie promieni słonecznych może doprowadzić do zżółknięcia masy, a w konsekwencji do jej wykruszenia. Nie stosować do PE, PP, PTFE, gumy silikonowej, spienionych polistyrenów i tworzyw plastycznych. http://media.wuerth.com/stmedia/shop/catalogpages/LANG_pl/2934252.pdf Kleiłem tym ustrojstwem kabinkę z VIVAK-u do drewnianej ramy 8 lat temu i do tej pory trzyma się jak umarły książeczki. Nic się nie rozpuściło, nic nie wykruszyło. Jest OK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi