Skocz do zawartości

Laminowanie kieszeni na rurce alu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, podpowie ktoś jak wylaminowac rurke laminatową na rurce alu? Chodzi mi glownie o oddzielenie od siebie tych dwóch rurek po zwiazaniu żywicy.

Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Wystarczy równo rozprowadzić parafinę lub wosk  na rurce , nawinąć tkaninę i po utwardzeniu sciągnąć podgrzewając suszarką.

Warto spróbować

Opublikowano

Ja robię to w znany sposób , rurkę alu smaruję 2-3 razy zwykłą świecą np. gromnicą :D po czym laminuję na tak przygotowanym kopycie potrzebną długość.

Po utwardzeniu podgrzewam gorącym powietrzem lub wkładam wszystko do ciepłej wody oddziela się bez problemu.

Opublikowano

Nawinąć dwie,trzy warstwy strecza .,Laminujesz ,jak wyschnie wyciągasz rurę i pociągając delikatnie za koniec strecza wyciągasz.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Kolega ma racje z tym papierem do pieczenia, od lat go stosuje i nigdy nie mialem problemow ze zdjeciem rekawa czy tez z luzami miedzy rekawem a rura. Stary sprawdzony patent.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.